Castelló crea un Pla de Diversitat Sexual

L’equip de govern dona llum verda a una proposta que busca defensar els drets per la igualtat i la llibertat de les persones LGTBIQ+

General 25 de junio de 2020 REDACCIÓ
250620 Ruiz intervenció ple (arxiu)

El govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui una moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que contempla, entre altres propostes, l’elaboració d’un Pla Municipal per la Diversitat Sexual que situe a Castelló al capdavant de la defensa dels drets d’aquests col·lectius en l’àmbit local. D’aquesta manera, la ciutat estarà entre les capdavanteres a prendre mesures per la defensa de la igualtat i per combatre la discriminació de les persones LGTBIQ+.

La regidora d’LGTBI de Castelló ha assegurat durant el ple que amb aquesta iniciativa pretenen «defensar els drets i reivindicar la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de les persones que són representades sota les sigles LGTBI, denunciar explícitament l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia i posar en marxa les mesures necessàries per a eradicar aquesta xacra social».

L’edil al capdavant de les àrees de Feminismes i LGTBI ha demanat col·laboració per tal que, des de l’Ajuntament de Castelló, puguen continuar treballant en favor de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones.

Des de l'ajuntament han lamentat que la declaració institucional que acompanyava aquesta moció haja estat vetada i que per tant, aquest diumenge, 28 de juny, l’Ajuntament de Castelló no puga manifestar-se en bloc a favor del drets de les persones LGTBI. No obstant, la regidora sí que ha confirmat la seua presència a l’acte organitzat per les associacions i entitats locals vinculades al moviment.

Te puede interesar
Lo más visto