L'Ajuntament compra un terreny de 80.500 m² per a potenciar l'entorn del Castell de l'Alcalatén

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha signat en la notaria l'adquisició d'un terreny de 80.500 m² en els voltants del Castell de l'Alcalatén, amb un import de 100.000 euros

Economía 28 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2296

Falomir ha agraït als venedors, Manuela Gozalbo i Fernando Álvaro, totes les facilitats i col·laboració per arribar a un acord i que l'Ajuntament puga adquirir aquestes parcel·les per a dur a terme un projecte de gran importància per a tot el poble.

La finalitat de la compra és crear una gran àrea recreativa en plena naturalesa, a l'estil del paratge de Sant Vicent, amb berenadors, zona infantil, etc., amb l'objectiu d'enriquir la visita al castell i permetre que veïns i visitants puguen gaudir d'aquest paisatge privilegiat que tenim a la comarca de l'Alcalatén.

L'alcalde ha recordat que s'han dut a terme diversos projectes per a la recuperació i posada en valor del castell, com la rehabilitació de l’alcassaba, que ha millorat considerablement la fortalesa. També s'ha creat un itinerari de visita que envolta al castell i una passarel·la per a facilitar l'accés fins a la part més alta, que abans era complicat d'assolir.

Cal ressaltar que les obres han comptat amb una destacada ajuda del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, inclosa en el programa 1,5% Cultural, cobrint el 75% del cost total.

Te puede interesar
Lo más visto