PortCastelló conclou amb èxit el primer projecte avalat pel programa IDEES del fons de capital Ports 4.0 de Ports de l'Estat

El projecte innovador COBS és un sistema que alerta de la pèrdua immediata d'un contenidor i compta amb un sistema de flotabilitat que impedeix que el contenidor s'enfonsi

General 02 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_2364

PortCastelló continua amb la seua aposta per la innovació i ha avalat des del seu inici el projecte COBS, Container Overboard System, una de les idees innovadores seleccionades dins del Programa IDEES de Ports 4.0, model d'innovació oberta corporativa adoptat per Ports de l'Estat i les Autoritats portuàries.

El projecte COBS, Container Overboard System, consisteix a mitigar l'impacte que suposa la pèrdua de contenidors en el mar mitjançant un sistema que facilita l'alerta i rastreig dels contenidors que cauen per la borda, així com el seu manteniment a flot perquè puguen ser rescatats.

COBS ha finalitzat amb èxit la seua prova de concepte i ha assolit el grau de maduresa tecnològica TRL3. Els resultats obtinguts demostren la viabilitat del sistema de flotabilitat i les tecnologies a desplegar per al sistema d'alerta i localització i, per tant, la viabilitat de tot el projecte. A més, s'ha continuat treballant en el desenvolupament del model de negoci, arribant a acords amb diferents companyies rellevants del sector de sistemes de traçabilitat marítims per ampliar les capacitats dels dispositius i que puguen ser utilitzats per altres fins.

PortCastelló ha sigut clau en aquest assoliment com a agent facilitador del projecte, proporcionant l'assessorament tècnic i de negoci, així com facilitant l'accés a la comunitat portuària i agents privats d'interès directe per a aquest. 

El fons Ports 4.0 ha anunciat 2 noves convocatòries per a finals de 2023 i inicis de 2024 en les seues tres modalitats (IDEES, Projectes Comercials i Projectes Precomercials). PortCastelló buscarà participar de forma activa com a facilitador a través de la seua estratègia d'Innovació oberta, Castelló PortLab.

Te puede interesar
Lo más visto