El Consell Municipal de Cultura de Benicarló ha proposat el catedràtic d'Història Antiga de la Universitat Jaume I, Juan José Ferrer Maestro, com a Persona Destacada en l'Àmbit Cultural 2023

Ferrer, nascut a Benicarló, té una destacada trajectòria acadèmica i investigadora centrada especialment en l'època romana i en l'economia de l'imperi romà

Cultura 03 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_2373

La seua investigació se centra en l'època romana, amb especial atenció a l'economia de l'imperi. És autor del manual 'Economía de la antigua Roma: guerra, comercio y finanzas' i ha coordinat treballs arqueològics finançats per la Generalitat Valenciana. Entre les seues publicacions destaquen títols com 'La República participada', 'Historia de la Hispania romana', 'Catilina: desigualdad y revolución' i 'Saguntum y La Plana una ciudad romana y su territorio'.

Juan José Ferrer és professor emèrit del Departament d'Història, Geografia i Art de l'UJI, on ha estat vinculat durant tres dècades com a responsable del grup de recerca ANTIQUA - Història Antiga i Arqueologia. Ha estat codirector del Grup Europeu de Recerca Històrica, membre corresponent de la Reial Acadèmia de la Història i professor convidat a la Universitat de Potsdam a Alemanya. A més, ha format part de diferents comissions en representació de la Universitat Jaume I.

Aquest reconeixement com a Persona Destacada de la Cultura 2023 ressalta la seua contribució i dedicació a la investigació i la docència en l'àmbit de l'Història Antiga i l'Arqueologia, així com la seua vinculació amb Benicarló i la promoció de les Jornades d'Arqueologia.

Te puede interesar
Lo más visto