La província de Castelló disposarà de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris contra incendis aquest estiu

El dispositiu està compost per efectius i mitjans propis del Consorci Provincial i mitjans de la Generalitat

General 26 de junio de 2020 REDACCIÓ
1593151802_913859_1593151917_noticia_normal_recorte1



El Pla de Lluita Contra els Incendis Forestals 2020 constarà aquest estiu a la província de Castelló de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris, concretament 3 avions Air Tractor i 2 helicòpters de la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals.

Així ho han presentat en la seu del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) el president de la Diputació, José Martí, el Director General de l'Agència de Seguretat i Reposada a les Emergències (AVSRE) de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez.

El dispositiu està format per mitjans propis del Consorci Provincial i de la Generalitat. Entre ells consten els 9 parcs de bombers de la província (4 de professionals i 5 de voluntaris), la Unitat de Maquinària Logística (UML), la Unitat de Comandament i Coordinació (UMC) i la Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació, que se centrarà en accions preventives i de suport logístic.

A la província de Castelló l'any passat 2019 va finalitzar amb les millors xifres pel que fa a la lluita contra els incendis des de 1986. I és que, solament es van cremar 32 hectàrees a la província en comparació amb les 376 hectàrees en 2018 o les 1.704 hectàrees en 2017. I el període gener-juny de 2020 també reflecteix unes xifres positives, amb 111 incendis enfront dels 265 del primer semestre de 2019 o els 308 incendis en el mateix període de 2018.

En aquest sentit, Martí ha volgut destacar la importància de la col·laboració ciutadana. Per a això, la Diputació de Castelló ha llançat un vídeo per a conscienciar a la població del necessària que és la seua participació per a aconseguir prevenir els incendis, especialment en un estiu en el qual segons el president de la Diputació "la dificultat augmenta perquè les previsions apunten a un estiu sec i calorós després d'una primavera molt plujosa".

José Martí ha destacat que "disposem d'una massa forestal envejable i que és tasca de tots cuidar-la perquè no passe res". I encara que ha assegurat que "en el cas que alguna cosa succeïsca, tenim als bombers, que són uns magnífics professionals, valorats com a tals en tota Espanya, segons m'expressen altres presidents de diputacions amb els quals parle", el president de la Diputació ha recalcat que "el desitjable és que no passe res".

 

Te puede interesar
Lo más visto