Nules troba objectes de gran valor històric en les excavacions arqueològiques de la seua muralla

S'ha realitzat una visita institucional per conéixer in situ les actuacions que s'estan portant a terme. Membres del govern municipal de l'Ajuntament de Nules han visitat hui les excavacions arqueològiques que s'estan duent a terme en el futur museu d'història del municipi per a consolidar un tram de la muralla de Nules i fer-la visitable

General 09 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_7387

En aquesta visita, entre els quals es trobava l'alcalde, David García, i el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, han estat informats de les recents troballes per part de l'equip arqueològic. Entre d'altres, dos projectils, un de l'època medieval i un altre datat a partir del segle XVIII, i un aixovar complet datat al segle XV. Aquest últim, segons els experts, pot ser una de les troballes més importants dels últims temps a la província de Castelló en considerar-se elements poc freqüents i d'aquell període.

L'excavació arqueològica continua complint els terminis establits, de manera que el treball actualment se centra a delimitar el tram de la muralla i la neteja del seu entorn per emprendre la seua consolidació. El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, confirma que "el projecte de museïtzació avança a bon ritme. Treballem diàriament amb l'arquitecte del projecte i l'empresa que digitalitzarà la informació per a aconseguir que el futur museu d'història de Nules siga un referent a la Comunitat Valenciana".

Te puede interesar
Lo más visto