El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars interromp la campanya de seguiment i control de tortugues durant l'estivació dels rèptils

Fins ara s'han retirat 2 exemplars exòtics i s'han estudiat 3 autòctons

General 13 de agosto de 2023 Redacció Redacció
GUARDA RURAL COMPROVANT TRAMPA FLOTANT

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha decidit interrompre temporalment la campanya de seguiment de tortugues al paratge fluvial protegit a causa de l'estivació dels rèptils. Aquesta campanya estival, que es realitza anualment, té com a objectiu avaluar l'estat de conservació de les espècies autòctones com la tortuga d'estany (Emys orbicularis) i la tortuga d'aigua ibèrica (Mauremys leprosa). Es du a terme en llocs específics del tram inferior de la desembocadura, concretament a les llacunes artificials situades aguas avall de la depuradora d'Almassora i en les gorges del riu Millars.

Aquesta campanya també té com a prioritat monitorar de manera exhaustiva les tortugues exòtiques invasores i erradicar-les del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. L'equip de Guarderia Rural, encarregat de dur a terme el seguiment de camp, utilitza diverses trampes per capturar els exemplars. Aquestes trampes es componen de dos tipus diferents d'artefactes: mornells i trampes flotants.

Tres tortugues autòctones i dos d'exòtiques La campanya va començar a la primavera amb l'arribada de la calor i ara s'ha interromput durant el període d'estivació estival, ja que les tortugues entren en un estat de repòs quasi complet. Fins ara, l'equip de la Guarderia Rural ha pogut capturar i estudiar dos exemplars de tortuga d'aigua ibèrica i un exemplar de tortuga d'estany. A més, s'han pogut retirar dos exemplars de tortuga de Florida (Trachemys scripta). L'estudi de seguiment i control de les tortugues de l'espai fluvial es reprendrà quan la calor intensa disminuïsca i els rèptils reprenguen la seua activitat habitual.

Te puede interesar
Lo más visto