Turisme declara 27 festes d'‘Interés Turístic’ a la Comunitat Valenciana durant el primer semestre de 2023

La Generalitat ha atorgat 5 noves distincions d'Interés Turístic Autonòmic, 10 d'Interés Provincial i 12 d'Interés Local

Cultura 14 de agosto de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-08 at 10.03.39

Per províncies, un total de 11 festes es celebren a la província d'Alacant, 3 a la província de Castelló i 13 a la província de València. La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, otorga la declaració de ‘Festa d'Interés Turístic’ de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que es celebren al territori de Castelló, València i Alacant, amb l'objectiu de potenciar la promoció de les festes com a reclam turístic.

Durant el primer semestre de 2023, a Turisme s'han tramitat un total de 27 declaracions de festes d'‘Interés Turístic’ a les tres províncies. D'aquestes distincions, 5 han estat d'Interés Turístic Autonòmic, 10 distincions d'Interés Turístic Provincial i 12 d'Interés Turístic Local.

Es tracta d'un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i les tradicions populars valencianes. L'obtenció d'aquesta distinció honorífica resulta indispensable per a l'obtenció de la Declaració de Festa d'Interés Nacional.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha subratllat que "les festes de la Comunitat Valenciana permeten connectar amb tradicions ancestrals, amb la nostra música i artesania i, sobretot, amb la nostra capacitat d'atraure visitants durant tots els mesos de l'any".

"Som afortunats de guardar grans esdeveniments i petites festes", ha assegurat la titular de Turisme, per a qui aquests esdeveniments s'han convertit en "atractius turístics de gran valor dins de l'àmplia oferta turística, a més de ser grans prescriptors de la imatge de la Comunitat Valenciana dins i fora de les nostres fronteres".

Montes ha agraït la labor dels ajuntaments i comissions festives per a obtenir aquestes reconeixences, alhora que ha animat a ciutadans i visitants "a descobrir de prop aquests esdeveniments, que prenen especial protagonisme durant aquests mesos d'estiu", ha afegit.

Festes per categoria

Concretament, les festes d'Interés Turístic Autonòmic declarades durant aquest 2023 són: les Festes i Romeria del Pilar de Benejúzar; la Setmana Santa d'Elx, les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Salut d'Onil; La Passejà de Sant Onofre de Quart de Poblet i les Festes de Moros i Cristians Sant Blai d'Alacant.

D'altra banda, les festes d'Interés Turístic Provincial que han obtingut aquest reconeixement des de gener a juliol de 2023 són: el Concurs d´All i Pebre amb motiu del 9 d´octubre de Sedaví; la Cavalcada de Sant Josep de Xest; les Festes dels Moros i Cristians en honor a Sant Josep d'Alacant; les Festes dels Moros i Cristians en honor a la seua patrona la Mare de Déu de l'Assumpció d'Alacant; Baixà del Crist dels Necessitats d'Aldaia; Setmana Santa de Benicarló; Festa de la Nit del Foc de Sant Joan de Finestrat; Festes Patronals de Sant Vicent; La Trobà d'Orpesa, Trobada d'Oficis, Costums, Tradicions i Productes Artesanals i les Festes Majors de Sant Joan d'Alacant en honor al Santíssim Crist de la Pau.

Per províncies

Concretament, d'aquestes noves 27 declaracions de Festes d'Interés a la Comunitat Valenciana durant el 2023, un total de 13 certàmens corresponen a la província de València amb una declaració d'Interés Turístic Autonòmic, 3 declaracions d'Interés Turístic Provincial i 9 Locals.

A la província de Castelló s'han declarat un total de 3 festes d'Interés Turístic, totes elles d'Interés Provincial.

A més, s'han declarat un total de 11 festes d'Interés Turístic a la província d'Alacant, de les quals 4 són d'Interés Turístic Autonòmic, 4 d'Interés Turístic Provincial i 3 locals.

Te puede interesar
Lo más visto