L’Alcora avança en la modernització de les seves àrees industrials amb la contractació de GAIN per a constituir la seva primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM)

La Torreta serà el primer polígon del municipi en comptar amb aquesta figura, amb la finalitat de estendre-la a tots els polígons

Economía 17 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Polígono industrial de Torreta (1)

L'Ajuntament de l’Alcora ha iniciat la legislatura amb un ferm compromís pel desenvolupament i la modernització de les seves àrees industrials, contractant l'empresa Gestió de Àrees Industrials (GAIN) per a constituir la primera EGM al polígon industrial de La Torreta. Aquest contracte implica assistència tècnica per a l'elaboració de la documentació tècnica, administrativa i gestió amb les indústries per a la implantació d'aquesta EGM. Cal recordar que aquesta figura va ser creada arran de l'aprovació de la llei autonòmica 14/2018 de Gestió i Modernització d'Àrees Industrials, que ja ha impulsat la creació de 21 EGM a la Comunitat, set d'elles a la província de Castelló.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, ha explicat que, a més de convertir La Torreta en un polígon "més modern, cohesionat i millor dotat", la creació de l'EGM permetrà "atraure més inversions i obrir les portes a plans d'ajudes i competitivitat empresarial". Aquest és un "primer pas", ja que "tenint en compte els nombrosos beneficis, la finalitat és constituir una Entitat de Gestió i Modernització en cadascun dels polígons de l’Alcora".

Delgado ha destacat la trajectòria i experiència de GAIN, assenyalant que el contracte amb l'empresa "és una mostra més del paper proactiu de l'Ajuntament en la dinamització del sector industrial, motor de la nostra economia, afavorint una millor gestió, modernització i promoció dels polígons perquè ofereixin la màxima competitivitat". Per a això, "és fonamental treballar de manera conjunta amb les indústries i aconseguir un flux constant de comunicació per a intercanviar idees, suggeriments, etc."

El termini per a executar el contracte és de quatre mesos, per la qual cosa està previst que la primera EGM de l’Alcora estiga constituïda abans que acabe 2023, la qual cosa permetrà, entre altres avantatges per a l'àrea industrial, comptar amb una figura jurídica en la qual tinguen representació totes les persones propietàries del polígon, a més de l'administració, millorant així la coordinació públic-privada en pos de la modernització de les infraestructures i serveis de La Torreta.

Una altra de les avantatges de la constitució de l'EGM és que la línia d'ajudes de l'IVACE per a àrees industrials diferencia entre polígons que tenen constituïda una entitat d'aquest tipus i els que no. En els primers, les ajudes que sol·liciten els Ajuntaments per a poder invertir en aquestes àrees industrials poden arribar al milió d'euros, mentre que a la resta els corresponen, com a màxim, 200.000 euros.

En definitiva, amb l'adjudicació d'aquest contracte, l’Alcora dóna un "pas ferm" en l'aposta per la indústria del municipi, impulsant l'entitat encarregada de coordinar un Pla d'Actuació que canalitzarà les demandes dels propietaris amb les inversions previstes per l'administració, prioritzant les veritables necessitats dels usuaris de les zones industrials i optimitzant els recursos disponibles.

Sobre GAIN

GAIN és la primera empresa de la Comunitat Valenciana especialitzada en la gestió d'àrees industrials. Constituïda el 2019 com a S.L. però amb sis anys previs d'experiència per part de la seva fundadora, Romina Moya, en el sector, GAIN ha dirigit la constitució de sis EGM, que actualment gestiona, i està immersa en el procés de creació d'altres tres. A més, gestiona tres associacions empresarials en algunes de les zones industrials més importants de la Comunitat: Almussafes, Riba-roja o la pròpia ciutat de València.

La seva experiència en el sector li ha permès llançar al mercat un programari de gestió creat exclusivament per a la feina en àrees industrials, a més d'un curs en línia on es formen tant autònoms que busquen en aquest sector un futur prometedor com a tècnics municipals que volen posar en marxa els processos necessaris per a millorar els polígons dels seus municipis.

Te puede interesar
Lo más visto