Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Nova Oficina d'Atenció Ciutadana d'Onda brinda prop de 50 atencions personalitzades en les seves primeres setmanes

Els veïns poden sol·licitar cita prèvia per telèfon per acudir en horari de 11h a 13h els dilluns, dimecres i divendres López: "Aquest aconseguiment inicial subratlla la importància de brindar recursos accessibles i eficients als veïns"

General 21/08/2023 Redacció Redacció
Oficina Ciudadano Onda

La nova Oficina d'Atenció al Ciutadà d'Onda ha registrat un èxit significatiu en les primeres sis setmanes des de la seva obertura al públic. Fins a la data, s'han proporcionat 48 atencions personalitzades als veïns, oferint un espai de mediació i solució de problemes per a la ciutadania.

La Oficina d'Atenció al Ciutadà, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament d'Onda, ha demostrat ser un recurs valuós per als veïns que busquen assistència en el seu dia a dia. El seu principal objectiu és apropar el consistori a la població i agilitzar la resolució de problemes i preocupacions.

El regidor a càrrec d'aquest nou servei, Juan López, ha ressaltat que "la Oficina és un espai d'escolta i, en la mesura del possible, de solució de problemes per a la ciutadania". "Aquest aconseguiment inicial subratlla la importància de brindar recursos accessibles i eficients per abordar les necessitats i preocupacions dels veïns", ha afegit l'edil.

Cita prèvia

Durant els mesos d'estiu, l'oficina opera en horari de 11:00 h. a 13:00 h. els dilluns, dimecres i divendres. A partir de setembre, s'ampliarà el seu horari per incloure una opció de tarda, brindant més oportunitats per accedir als seus serveis. Per concertar una cita, els interessats han de trucar al 964 60 00 50.

Un aspecte destacat d'aquest servei és el procés de sol·licitud de cita, on els ciutadans han de descriure el motiu de la seva visita. Aquesta informació ajuda el personal de l'Oficina a filtrar les cites i prioritzar casos que requereixen atenció urgent.

Te puede interesar

IMG_2168

A partir d'aquest dilluns 17 de juliol, Vila-real estrena un nou sistema de recollida de residus en la zona per als vianants i comercial del centre, mitjançant illes mòbils compactes de contenidors

Redacció
General 16/07/2023

Aquesta innovació forma part del nou contracte de recollida i gestió de residus, i té com a objectiu millorar el mobiliari urbà i la qualitat de l'espai públic, reduint la brutícia i els mals olors, i fent-lo més atractiu, segons ha indicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter