Vila-real restaura l'antic cinema Condal, un edifici d'interès arquitectònic i històric.

L'Ajuntament lidera aquest projecte de rehabilitació, amb la finalitat d'aprofitar aquest immoble per a la conservació de les carrosses i peanyes de la Setmana Santa. Això s'ha aconseguit gràcies a un conveni de col·laboració amb l'Orde Franciscà, que és el propietari d'aquest edifici

General 22 de agosto de 2023 Redacció Redacció
obres Condal

L'antic cinema Condal, ubicat al carrer Molí, és part del conjunt del convent dels Franciscans i està catalogat amb protecció integral segons el Pla General d'Ordenació Urbana. Els treballs de restauració ja són visibles en la renovació de la seua façana.

La inversió per a aquest projecte supera els 106.000 euros i inclou l'adequació de la planta baixa per a ús com a magatzem i la restauració de les façanes. L'objectiu d'aquesta restauració és dual: conservar un element destacat del patrimoni local i donar-li un ús beneficiós per a la ciutat.

L'equip de govern planeja utilitzar aquest espai com a dipòsit de carrosses i peanyes de diferents confraries i germandats de la Setmana Santa. Això és part d'un esforç per a preservar aquesta rica tradició local.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha assenyalat que aquest projecte permet a Vila-real recuperar un immoble amb interès arquitectònic i alhora preservar la memòria de diferents generacions que han tingut contacte amb el cinema Condal.

La restauració ha sigut possible gràcies a un acord entre l'Ajuntament i l'Orde Franciscà, que ha requerit més de tres anys de treball per a materialitzar-se. Aquest local proporcionarà l'espai adequat per a emmagatzemar les carrosses i peanyes de la Setmana Santa, contribuint a la conservació d'aquest patrimoni religiós.

Els treballs incloïxen l'adequació de la planta baixa per a ús com a magatzem i la restauració de les façanes. La planta baixa, que antigament era la sala del cinema, i una construcció annexa seran transformades en espais útils. Així, aquesta restauració no només manté l'essència històrica de l'edifici, sinó que li proporciona un nou propòsit al servei de la comunitat.

Te puede interesar
Lo más visto