Onda presenta el projecte del Pulmó Verd en una trobada multitudinària davant entitats veïnals i veïns

L'ajuntament també exposarà el seu projecte a Malmö com a exemple de transformació urbana sostenible Ballester: "És el nostre deure deixar un Pulmó Verd on les generacions futures puguin viure envoltades de natura"

General 24 de agosto de 2023 Redacció Redacció
02_pulmon verde

L'Ajuntament d'Onda, compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient, ha presentat el seu innovador projecte 'Pulmó Verd' davant més de cent espectadors. L'exposició ha tingut lloc a la renovada Campaneta, on entitats veïnals, mitjans de comunicació i veïns han conegut en detall aquesta ambiciosa iniciativa.

Durant aquest esdeveniment, els tècnics municipals que porten mesos treballant en el desenvolupament d'aquest projecte han ofert una descripció detallada de la situació actual de la zona, els objectius fonamentals del projecte i les estratègies en curs per assegurar l'obtenció de fons europeus per a la seva execució.

El Pulmó Verd respondrà així a una demanda històrica dels veïns, eliminant les antigues fàbriques de ceràmica que es troben en estat d'abandonament i que compten amb elements nocius com l'amiant. A més, gràcies a aquesta actuació es resoldran els problemes de seguretat de la corba del carrer Ingeniero Echegaray i aquesta gran zona verda servirà de nexe d'unió dels barris del Tosalet i Monteblanco amb el centre de la ciutat.

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha subratllat la importància d'aquest fit, afirmant: "Reconec la magnitud d'aquest projecte i els reptes que presenta, però no cessem en els nostres esforços per fer realitat aquest Central Park". "És el nostre deure i responsabilitat deixar un espai, un Pulmó Verd, on les generacions futures puguin créixer, jugar i viure envoltades de natura", ha afegit.

URBACT IV

A més, amb la intenció de destacar com un model de transformació urbana sostenible, Onda presentarà a Malmö (Suècia) el seu projecte "Pulmó Verd" durant l'esdeveniment inaugural del programa URBACT IV. Aquest programa, cofinançat per la Unió Europea, tindrà lloc del 28 al 30 d'agost i es centra en promoure la revitalització d'entorns urbans degradats.

La ciutat ha estat seleccionada per participar en el projecte GreenPlace Let’s do it together, una xarxa col·laborativa que es dedica a la revitalització d'espais urbans deteriorats i a la promoció de la sostenibilitat mediambiental. La elecció d'Onda és un reconeixement als esforços constants de la localitat en la promoció de pràctiques sostenibles i amigables amb el medi ambient.

Durant els tres dies de l'esdeveniment a Malmö, Onda aprofitarà l'ocasió per presentar el seu propi projecte "Pulmó Verd" en diverses sessions de treball col·laboratiu. En aquestes instàncies, s'intercanviaran idees i experiències amb les altres ciutats participants.

La participació activa d'Onda en aquest programa no només proporcionarà accés a finançament europeu per enfortir el projecte "Pulmó Verd", sinó que també permetrà una major col·laboració amb el Punt Nacional de Contacte d'Urbact Espanya, amb la vista posada en consolidar relacions amb institucions europees i avançar cap a un futur més sostenible i resilient.

Te puede interesar
Lo más visto