Onda està en les etapes finals de preparació per a la creació del Passeig de la Ceràmica, un projecte que embellirà l'avinguda País Valencià amb més de 150 testos decorats per estudiants i artistes

Álvaro ha expressat que aquest recorregut per la història ceràmica de la ciutat té com a objectiu atreure més visitants i revitalitzar la zona comercial

General 26 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Passeig de la ceràmica (1)

L'Ajuntament d'Onda i el Museu de l'Azulejo Manolo Safont estan coordinant els detalls finals per a la inauguració del Passeig de la Ceràmica. Aquesta iniciativa transformarà l'avinguda País Valencià en un impressionant escaparate de la ceràmica tradicional i artística local.

El Passeig de la Ceràmica comptarà amb més de 150 testos decorats amb motius ceràmics, realitzats per més de 330 ondins, entre alumnes de 5é de Primària de totes les escoles d'Onda, així com per estudiants de cursos formatius de ceràmica i ceramistes locals amb talent. Aquest passeig estarà dividit en tres trams, cadascun amb la seua pròpia temàtica i estil.

La instal·lació de tots els testos i panells al llarg de l'avinguda es completarà durant la primera setmana de setembre, abastant des de la Font de la Força fins al túnel d'entrada. Així, els alumnes del Programa de jardineria T’AVALEM Onda III han sigut els encarregats de preparar els testos amb flors verdes.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Daniel Álvaro, ha ressaltat que "amb aquesta original proposta volem que el món descobreixi la tradició ceràmica i el talent dels ondins". A més, ha destacat que "aquest recorregut per la nostra història ceràmica servirà com a incentiu per a atreure més visitants i, al seu torn, dinamitzar la zona comercial i l'hostaleria local".

Tema i estil

El primer tram està dedicat a ceramistes professionals locals com Francisco Garcia, Joaquín Safont, Joana Segura i Irene Molina, els quals exhibiran les seues obres amb una tècnica decorativa refinada, inspirades en els socarrats valencians de l'època medieval, motius florals de l'azulejo tradicional valencià, escenes del patrimoni històric local i l'emblemàtic caragolet blau tan representatiu d'Onda.

El segon tram presentarà 22 creacions elaborades per alumnes dels cursos formatius en decoració ceràmica de l'Ajuntament, destacant motius florals i creacions més lliures.

Finalment, el tercer tram exhibirà les obres de gairebé 300 estudiants, dirigits per la ceramista local Joana Segura, que es van inspirar en els motius decoratius de la loza policroma valenciana d'Onda del segle XIX.

Te puede interesar
Lo más visto