Les carrosses de l'Anunci arriben a Morella

Més de 40 carrosses seran exhibides al Pla dels Estudis, la plaça de l'església i la plaça de Sant Francesc durant tot el cap de setmana.

Cultura 27 de agosto de 2023 Redacció Redacció
2023-08-25 Anunci entrada de les carrosses

Comença el cap de setmana de l'Anunci del 55 Sexenni de Morella amb l'arribada de les carrosses que participaran en la batalla de confeti del diumenge. A partir de les 16.00 hores, aquests vehicles decorats artesanalment amb diferents tècniques de plegat, arrissat, munyit o caragolat han començat a aparèixer pels carrers. De manera ordenada, s'han dirigit fins al Pla dels Estudis, la plaça de l'església i la plaça de Sant Francesc, on romandran exposades durant tot el dissabte i la diumenge fins al matí, quan començarà la desfilada.

En aquesta edició de l'Anunci hi participen 44 grups i 41 carrosses, amb gairebé 1.500 persones en total. Durant la desfilada de les carrosses es llençaran al voltant de 40.000 quilograms de confeti, omplint la ciutat d'una gran batalla festiva de paper. Aquesta festa està declarada, juntament amb el Sexenni, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d'Espanya, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha remarcat que "l'arribada de les carrosses a Morella marca l'inici d'un intens cap de setmana amb actes festius i tradicionals per celebrar l'Anunci del 55 Sexenni". L'edil ha explicat que "aquesta és ja una jornada festiva, però el més important ha estat la seguretat durant el trànsit d'aquestes carrosses per les carreteres i accessos a Morella". A més, ha afegit que "s'ha implementat un dispositiu especial perquè les carrosses entressin de manera ordenada i s'ubicaren als diferents espais d'exposició fins al diumenge". Finalment, Sangüesa ha convidat a tothom a gaudir de l'Anunci i la característica batalla de confeti que inunda Morella d'alegria, color i una experiència única que es repeteix cada sis anys i, una vegada provada, es desitja repetir.

Te puede interesar
Lo más visto