Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les carrosses de l'Anunci arriben a Morella

Més de 40 carrosses seran exhibides al Pla dels Estudis, la plaça de l'església i la plaça de Sant Francesc durant tot el cap de setmana.

Cultura 27/08/2023 Redacció Redacció
2023-08-25 Anunci entrada de les carrosses

Comença el cap de setmana de l'Anunci del 55 Sexenni de Morella amb l'arribada de les carrosses que participaran en la batalla de confeti del diumenge. A partir de les 16.00 hores, aquests vehicles decorats artesanalment amb diferents tècniques de plegat, arrissat, munyit o caragolat han començat a aparèixer pels carrers. De manera ordenada, s'han dirigit fins al Pla dels Estudis, la plaça de l'església i la plaça de Sant Francesc, on romandran exposades durant tot el dissabte i la diumenge fins al matí, quan començarà la desfilada.

En aquesta edició de l'Anunci hi participen 44 grups i 41 carrosses, amb gairebé 1.500 persones en total. Durant la desfilada de les carrosses es llençaran al voltant de 40.000 quilograms de confeti, omplint la ciutat d'una gran batalla festiva de paper. Aquesta festa està declarada, juntament amb el Sexenni, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d'Espanya, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha remarcat que "l'arribada de les carrosses a Morella marca l'inici d'un intens cap de setmana amb actes festius i tradicionals per celebrar l'Anunci del 55 Sexenni". L'edil ha explicat que "aquesta és ja una jornada festiva, però el més important ha estat la seguretat durant el trànsit d'aquestes carrosses per les carreteres i accessos a Morella". A més, ha afegit que "s'ha implementat un dispositiu especial perquè les carrosses entressin de manera ordenada i s'ubicaren als diferents espais d'exposició fins al diumenge". Finalment, Sangüesa ha convidat a tothom a gaudir de l'Anunci i la característica batalla de confeti que inunda Morella d'alegria, color i una experiència única que es repeteix cada sis anys i, una vegada provada, es desitja repetir.

Te puede interesar

IMG_7220

L'Estany Fest es presenta com a festival referent de les platges de Nules

Redacció
Cultura 14/07/2023

L'Estany Fest, el festival de música i cultura de Nules, s'ha presentat com a festival referent de les platges de la localitat. Amb l'objectiu d'impulsar l'oferta turística i cultural de la zona costanera, aquest esdeveniment es converteix en una cita destacada per als amants de la música i l'oci estival.

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

PortCS

La Autoritat Portuària de Castelló serà l'amfitrió d'un esdeveniment que reunirà professionals de la indústria ceràmica de Castelló per destacar l'aliança entre PortCastelló i el clúster ceràmic.

Redacció
General 03/10/2023

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha expressat el seu compromís amb aquesta associació durant una reunió amb el president de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro. En aquesta reunió, es van discutir els detalls d'unes jornades que e  Tècnics Ceràmics s duran a terme a PortCastelló i s'espera la participació d'uns cent professionals de la indústria ceràmica de Castelló

Newsletter