Castelló Sud continua amb la promoció del turisme ornitològic amb dues activitats a Eslida i La Vilavella al setembre

La marca turística del Pacte va iniciar a l'abril d'enguany un programa basat en l'observació d'ocells i el coneixement d'aquests animals amb l'objectiu d'activar el turisme ornitològic en els deu municipis consorciats, després d'haver creat ja una xarxa territorial de birdwatching

General 28 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMAGEN NP 28.08.23

L'àrea de Turisme del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa reprendrà al setembre el programa d'activitats d'observació d'ocells i foment del respecte als espais naturals, que va començar a l'abril. Durant el mes vinent, Eslida i La Vilavella seran els municipis en els quals es desenvoluparan aquestes cites dirigides a l'activació del turisme ornitològic i familiar en els municipis consorciats.

Castelló Sud ha programat el 10 de setembre a l'entorn de la Serra de Espadán a Eslida una ruta ornitològica guiada per un expert en ocells. L'esdeveniment començarà a les 9.00 hores a la Plaça de l'Església del municipi i recorrerà Font Matilde, Font de Castro i els Safaretjos. En la trobada es descobrirà amb material d'observació, aportat per l'organització, diferents espècies de la zona. Es tracta d'una activitat no recomanada per a menors de 10 anys en la qual les persones participants hauran de portar calçat i vestuari còmode, a més d'aigua. Per a participar és necessari enviar un correu abans del 6 de setembre a [email protected].

La segona activitat de birdwatching programada per al mes vinent tindrà lloc el 24 de setembre a La Vilavella. En aquesta ocasió es realitzarà a les 10.30 hores un taller mediambiental per a construir menjadores per a ocells i posteriorment, a les 12.30 hores, hi haurà un contacontes amb la temàtica principal d'aquests animals. Aquest esdeveniment accessible està dirigit a xiquets i xiquetes de més de 6 anys.

Amb l'objectiu de fomentar el turisme ornitològic, el Pacte busca l'activació d'aquesta activitat en els deu municipis consorciats a través d'activitats centrades en la contemplació i l'estudi d'aquests animals. La marca turística ja ha creat una xarxa territorial de birdwatching amb plataformes per a l'observació, panells interpretatius, fullets en diferents idiomes o dues senderes autoguiades per conèixer la diversitat d'aquests animals en el territori.

Gràcies al projecte de la xarxa d'albirament d'ocells, la marca turística del Pacte forma part de Creaturisme Birding, un programa de Turisme Comunitat Valenciana dedicat al turisme de naturalesa per a les persones que desitgen observar ocells en el seu entorn natural.

Te puede interesar
Lo más visto