Onda presenta a Malmö el disseny definitiu del seu projecte Pulmó Verd

Tècnics municipals han presentat en la ciutat sueca el projecte durant l'esdeveniment inaugural del programa URBACT IV

General 30 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Malmö - Onda (20)

Amb la finalitat de destacar com un model de transformació urbana sostenible, Onda ha presentat a Malmö el seu projecte Pulmó Verd durant l'esdeveniment inaugural del programa URBACT IV. Aquest programa, cofinançat per la Unió Europea, ha tingut lloc del 28 al 30 d'agost i es focalitza en promoure la revitalització d'entorns urbans degradats.

La ciutat ha estat seleccionada per participar en el projecte GreenPlace Let's do it together, una xarxa col·laborativa que es dedica a la revitalització d'espais urbans deteriorats i a la promoció de la sostenibilitat mediambiental. La elecció d'Onda és un reconeixement als esforços constants de la localitat en la promoció de pràctiques sostenibles i amigables amb el medi ambient.

Durant els tres dies de l'esdeveniment a Malmö, Onda ha aprofitat l'ocasió per presentar el seu propi projecte Pulmó Verd en diverses sessions de treball col·laboratiu. En aquestes instàncies, s'intercanvien idees i experiències amb les altres ciutats participants.

La participació activa d'Onda en aquest programa no només brinda accés a finançament europeu per a reforçar el projecte Pulmó Verd, sinó que també permet una major col·laboració amb el Punt Nacional de Contacte d'Urbact Espanya, amb vistes a consolidar relacions amb institucions europees i avançar cap a un futur més sostenible i resilient.

En aquest sentit, el regidor de projectes europeus i innovació, Vicent Bou, ha destacat que "aquesta és una oportunitat única per destacar com Onda s'està convertint en un referent de transformació urbana sostenible i com farem realitat el projecte del pulmó verd, transformant l'entrada al nostre municipi".

GreenPlace Let's do it together

La proposta del projecte GreenPlace Let's do it together va sorgir juntament amb altres 51 projectes, competint en un camp de 482 ciutats de 30 països, com a resposta a la convocatòria d'URBACT IV. Aquesta iniciativa té com a objectiu revitalitzar àrees urbanes que han patit degradació i negligència, transformant-les en espais acollidors tant per als residents com per a l'entorn, com és el cas del pulmó verd d'Onda.

Específicament, l'enfocament es centrarà en la revitalització ecològica de zones amb edificacions en deteriorament i àrees industrials abandonades, amb la finalitat de contrarestar els efectes negatius de les illes de calor i reduir la petjada de carboni, al mateix temps que es fomenta la cohesió social i la participació ciutadana.

Te puede interesar
Lo más visto