Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Platja Nord de Peníscola acull un simulacre de rescat en la mar

La pràctica ha durat al voltant d'una hora i ha simulat l'assistència a un patinet bolcat amb un ocupant inconscient

Successos 01/09/2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-31 at 18.59.55

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha informat avui sobre el simulacre dut a terme a la platja Nord de la localitat per part del dispositiu de salvament i socorrisme en platges.

Durant aquesta mena de pràctiques els socorristes posen a prova els seus coneixements i habilitats, mostrant també als banyistes com s'ha d'actuar en cas d'una emergència real, tant en l'aigua  com en la riba de la mateixa platja.

"Aquest tipus de pràctiques són necessàries per a posar a prova l'agilitat dels equips de rescat" ha explicat l'edil de l'àrea, Ramón Simó, qui ha avançat una valoració molt positiva de la temporada de platja que arranca avui el seu últim mes ja en la localitat.

Descripció del simulacre 

Després de rebre l'avís del 112 en el telèfon de coordinació de la platja, s'activava el protocol de rescat.
Un patinet situat a l'altura de l'Hotel Castillo de Peníscola, de la platja Nord, amb 4 banyistes bolcava en la mar amb una de les persones inconscient.

Automàticament, des de coordinació s'activaven l'ambulància, l'embarcació de rescat, la moto aquàtica de rescat, el vehicle d'intervenció ràpida de coordinació i els corresponents socorristes.

Després de socórrer a les víctimes i informar els companys  mitjançant walkie sobre l'estat de l'emergència, es procedeix amb la moto d'aigua a l'evacuació  de la víctima inconscient per a donar-li trasllat al centre de salut.

A l'arribada de l'embarcació de rescat al lloc dels fets, es realitza el rescat de les tres víctimes que queden en la mar, valorant-les i procedint al seu trasllat a la base de socorrisme on van ser novament valorades pels socorristes.

Quan es va realitzar la valoració de les tres víctimes s'observa que no és necessari el seu trasllat al centre mèdic i l'equip remolca el patinet bolcat, ja en el seu estat inicial, cap a la costa i amb aquesta última maniobra, a penes una hora després, es va resoldre per complet el rescat.

Te puede interesar

230919_PRE_foto_minuto_silencio2

El Consell, juntament amb institucions valencianes i la societat en el seu conjunt, ha guardat un minut de silenci en senyal de repulsa pel brutal assassinat de Suzan i Nicoleta

Redacció
Successos 19/09/2023

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil s'han reunit davant el Palau de la Generalitat per expressar la seua més enèrgica condemna pel terrible assassinat de Suzan i Nicoleta a mans de les seues parelles el passat divendres

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Newsletter