La Platja Nord de Peníscola acull un simulacre de rescat en la mar

La pràctica ha durat al voltant d'una hora i ha simulat l'assistència a un patinet bolcat amb un ocupant inconscient

Successos 01 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-31 at 18.59.55

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha informat avui sobre el simulacre dut a terme a la platja Nord de la localitat per part del dispositiu de salvament i socorrisme en platges.

Durant aquesta mena de pràctiques els socorristes posen a prova els seus coneixements i habilitats, mostrant també als banyistes com s'ha d'actuar en cas d'una emergència real, tant en l'aigua  com en la riba de la mateixa platja.

"Aquest tipus de pràctiques són necessàries per a posar a prova l'agilitat dels equips de rescat" ha explicat l'edil de l'àrea, Ramón Simó, qui ha avançat una valoració molt positiva de la temporada de platja que arranca avui el seu últim mes ja en la localitat.

Descripció del simulacre 

Després de rebre l'avís del 112 en el telèfon de coordinació de la platja, s'activava el protocol de rescat.
Un patinet situat a l'altura de l'Hotel Castillo de Peníscola, de la platja Nord, amb 4 banyistes bolcava en la mar amb una de les persones inconscient.

Automàticament, des de coordinació s'activaven l'ambulància, l'embarcació de rescat, la moto aquàtica de rescat, el vehicle d'intervenció ràpida de coordinació i els corresponents socorristes.

Després de socórrer a les víctimes i informar els companys  mitjançant walkie sobre l'estat de l'emergència, es procedeix amb la moto d'aigua a l'evacuació  de la víctima inconscient per a donar-li trasllat al centre de salut.

A l'arribada de l'embarcació de rescat al lloc dels fets, es realitza el rescat de les tres víctimes que queden en la mar, valorant-les i procedint al seu trasllat a la base de socorrisme on van ser novament valorades pels socorristes.

Quan es va realitzar la valoració de les tres víctimes s'observa que no és necessari el seu trasllat al centre mèdic i l'equip remolca el patinet bolcat, ja en el seu estat inicial, cap a la costa i amb aquesta última maniobra, a penes una hora després, es va resoldre per complet el rescat.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers