El PSPV portarà al ple de la Diputació una moció perquè la institució condemne l’eliminació del mural per la igualtat en un col·legi d’Orpesa

El portaveu Samuel Falomir inicia “una batalla política” contra la “censura ideològica” i advoca perquè les institucions planten cara “al desafiament dels ultres”

Política 01 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-31 at 18.59.55

El grup socialista de la Diputació portarà al ple ordinari de setembre una moció per al seu debat i votació perquè la institució provincial es posicione en contra de la censura artística vista, a finals d’agost, a Orpesa amb l’eliminació d’un mural per la igualtat al col·legi La Mediterrània a instàncies de la ultra dreta. El PSPV inicia d’aquesta manera “una batalla política” contra les mesures “reaccionàries i negacionistes” que diferents governs municipals, com el mencionat anteriorment, han emprès per a eliminar qualsevol rastre d’art feminista o proclames contra la violència de gènere en els espais públics. El text ha estat registrat formalment de la mà de Samuel Falomir com a líder del grup i la diputada Maria Jiménez, qui és portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Orpesa.

El portaveu Samuel Falomir pretén que la corporació provincial adopte una posició crítica i rebutge de forma contundent qualsevol atac cap a la igualtat i les llibertats. Falomir considera “molt greu” que en ple segle XXI “la censura ideològica estiga tan present” i advoca perquè des de les institucions “es plante cara al desafiament dels ultres amb més igualtat”. “El que ha ocorregut a Orpesa, amb l’eliminació d’un mural a favor de la igualtat, no s’ha de tolerar perquè amaga una realitat social molt seriosa com que, en ple segle XXI, homes i dones segueixen sent tractats de forma diferent o cobrant, en el cas de les dones, molt menys per la mateixa faena”.

Des del PSPV, tal com ha fet l’agrupació local, es reclama la restitució “immediata” de l’obra, realitzada anys enrere per l’alumnat, i s’exhorta a les administracions a respectar l’autonomia dels centres escolars per a desenvolupar els seus plans educatius “sense ingerències polítiques”. “Des de l’ensenyament cal educar des de la igualtat i el respecte per a evitar en un futur qualsevol tipus de masclisme en la nostra societat”. “No és una qüestió ni política ni partidista, és el que marca la llei i és una via impulsora de la igualtat de gènere des d’edats primerenques”.

Te puede interesar
Lo más visto