Turisme Comunitat Valenciana reactiva el Bono Viaje 2023 con el lanzamiento de 2.000 nuevos códigos de reserva

Les persones usuaris podran realitzar les seues reserves amb un 60 % de descompte per a viatjar dins de la Comunitat Valenciana de setembre a desembre

Economía 02 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
TURISTAS_HOTEL_SFF_0214

El Bono Viaje va generar prop de 30.000 reserves en el primer semestre d'enguany i va mobilitzar prop de 19 milions d'euros en el sector. La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat que aquest divendres 1 de setembre s'han llançat els primers 2.000 nous codis del Bono Viaje, "perquè els usuaris puguen començar a viatjar durant l'últim trimestre del 2023".

En concret, entre el 18 de setembre i el 22 de desembre d'enguany, que correspon al segon període del programa, i en qualsevol dels establiments turístics adherits a la iniciativa, es pot reservar tant l'estada com els serveis complementaris, que també compten amb bonificació, entre ells el menjar, tractaments de salut i benestar, activitats esportives o excursions.

Nuria Montes ha explicat que al llarg de setembre es continuaran emetent nous bons per a gaudir d'estades a la Comunitat Valenciana amb descompte del 60 % del total de la reserva. L'objectiu és "poder allargar les bones xifres d'ocupació registrades aquest estiu a la Comunitat Valenciana, així com contribuir a la desestacionalització turística en la resta de mesos fins a final d'any", ha recalcat.

"Amb açò", ha continuat, "es reactiva l'edició de 2023, encara vigent, i que preveu injectar, de forma directa, en els pròxims mesos prop de 4 milions d'euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana". Així mateix, la consellera ha reiterat que "Turisme treballa en una nova edició del Bono Viaje per a 2024 amb algunes novetats", amb l'objectiu que arribe a un major nombre de persones beneficiàries.

Nuria Montes ha explicat que els nous codis de reserva llançats aquest divendres formen part de l'edició del programa Bono Viaje 2023 i ha remarcat que "s'han repartit entre la llista d'espera que està activa des que es va posar en marxa l'edició d'aquest programa, en gener de 2023".

Els bons es reparteixen seguint l'ordre de la llista d'espera vigent des del mes de gener, que es pot consultar en la web del programa.

El programa Bono Viaje 2023 està dotat amb un total de 15 milions d'euros, dels quals prop de 11 milions han sigut destinats al primer període, compres entre gener i maig d'enguany, i que va registrar prop de 30.000 reserves, la qual cosa suposa al voltant de 90.000 persones beneficiades.

Respecte al balanç d'aquest primer període de 2023, l'import mitjà per reserva ha sigut superior a 635 euros, amb una estada mitjana de 2 nits, sent Benidorm, Calp, Finestrat, Peñíscola i Altea els destins més demandats. Aquesta iniciativa d'estímul de la demanda interna ha permès mobilitzar al primer semestre de l'any un impacte econòmic proper als 19 milions d'euros.

Més de 365.000 persones beneficiades

Des de la seua posada en marxa en octubre de 2020, el Bono Viaje acumula més de 122.000 reserves, amb més de 365.000 persones beneficiades. Fins al moment, la inversió total de Turisme Comunitat Valenciana ascendeix a 31,3 milions d'euros, amb un impacte econòmic en el sector turístic de més de 71,3 milions d'euros.

Destinat a incentivar la demanda interna en períodes d'estacionalitat i dirigit a persones residents en la pròpia Comunitat Valenciana, en 2023 l'ajuda és del 60 % del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d'estada curta o llarga, però amb una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

Te puede interesar
Lo más visto