Ruth Merino defén en Les Corts el decret del Consell que prorroga la reducció del 10 % en les taxes pròpies de la Generalitat

La reducció de preus públics i taxes, incloses les universitàries, suposarà un estalvi de fins a 4,7 milions d'euros per a les famílies valencianes

Economía 02 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
aefawaeeds

La consellera de Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha defés aquest divendres davant la Diputació Permanent de Les Corts la convalidació del decret del Consell per a reduir temporalment l'import de les taxes pròpies i preus públics de la Generalitat com a mesura de suport a les famílies valencianes en un context d'alta inflació.

La consellera, qui ha iniciat la seua intervenció amb una condemna per l'assassinat d'una dona el passat dimecres a Alzira i ha mostrat la seua solidaritat amb la família, ha defés la convalidació del Decret Llei 10/2023, de 10 d'agost, perquè conté un paquet de mesures d'una "transcendència significativa" que reflecteixen "la determinació del Consell d'usar tots els mecanismes disponibles per a estar al costat de les famílies i les empreses de la Comunitat Valenciana".

La responsable d'Hisenda ha argumentat que molts ciutadans de la Comunitat Valenciana estan passant per una "situació difícil" a causa de la inflació, que s'ha situat en el 2,6 % al mes d'agost, amb referències concretes al cost que està suposant per a les famílies fer front a despeses quotidianes com el retorn a l'escola, que enguany serà el més car de la història amb fins a 465 euros de sobre cost respecte als anys anteriors; el pagament de la hipoteca per l'escalada de l'Euríbor; o omplir la cistella de la compra pel encariment de productes bàsics com l'oli d'oliva.

L'objectiu del decret és prorrogar la reducció temporal del 10 % en l'import de les taxes pròpies i preus públics exigits per la Generalitat i els seus organismes autònoms pel període compres entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2023. La mesura inclou les previstes en la Llei de Taxes, la Llei d'Inspeccions i Controls Sanitaris, la Llei de Tarifes Portuàries i la Llei de Ports de la Generalitat.

Ruth Merino també ha destacat que aquesta bonificació del 10 % arriba a les taxes i preus públics en l'àmbit de l'educació depenents de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, específicament per a la totalitat del pròxim curs escolar 2023-2024.

L'estalvi que representarà aquesta mesura als butxacons dels valencians és "significatiu", ha destacat Merino. En concret, l'alleujament per a les famílies valencianes s'estima en 4 milions d'euros en total, que s'eleva a 4,7 milions si es té en compte també l'impacte de la reducció de les taxes universitàries.

"En temps de reptes, és el nostre deure respondre amb solucions i mesures concretes. A mesura que enfrontem junts les dificultats actuals, reafirmem el nostre compromís de vetlar pel benestar de tots els ciutadans. Junts, podem avançar cap a un futur més estable i pròsper", ha conclòs la responsable d'Hisenda.

Te puede interesar
Lo más visto