Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ruth Merino defén en Les Corts el decret del Consell que prorroga la reducció del 10 % en les taxes pròpies de la Generalitat

La reducció de preus públics i taxes, incloses les universitàries, suposarà un estalvi de fins a 4,7 milions d'euros per a les famílies valencianes

Economía 02/09/2023 Redacció Redacció
aefawaeeds

La consellera de Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha defés aquest divendres davant la Diputació Permanent de Les Corts la convalidació del decret del Consell per a reduir temporalment l'import de les taxes pròpies i preus públics de la Generalitat com a mesura de suport a les famílies valencianes en un context d'alta inflació.

La consellera, qui ha iniciat la seua intervenció amb una condemna per l'assassinat d'una dona el passat dimecres a Alzira i ha mostrat la seua solidaritat amb la família, ha defés la convalidació del Decret Llei 10/2023, de 10 d'agost, perquè conté un paquet de mesures d'una "transcendència significativa" que reflecteixen "la determinació del Consell d'usar tots els mecanismes disponibles per a estar al costat de les famílies i les empreses de la Comunitat Valenciana".

La responsable d'Hisenda ha argumentat que molts ciutadans de la Comunitat Valenciana estan passant per una "situació difícil" a causa de la inflació, que s'ha situat en el 2,6 % al mes d'agost, amb referències concretes al cost que està suposant per a les famílies fer front a despeses quotidianes com el retorn a l'escola, que enguany serà el més car de la història amb fins a 465 euros de sobre cost respecte als anys anteriors; el pagament de la hipoteca per l'escalada de l'Euríbor; o omplir la cistella de la compra pel encariment de productes bàsics com l'oli d'oliva.

L'objectiu del decret és prorrogar la reducció temporal del 10 % en l'import de les taxes pròpies i preus públics exigits per la Generalitat i els seus organismes autònoms pel període compres entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2023. La mesura inclou les previstes en la Llei de Taxes, la Llei d'Inspeccions i Controls Sanitaris, la Llei de Tarifes Portuàries i la Llei de Ports de la Generalitat.

Ruth Merino també ha destacat que aquesta bonificació del 10 % arriba a les taxes i preus públics en l'àmbit de l'educació depenents de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, específicament per a la totalitat del pròxim curs escolar 2023-2024.

L'estalvi que representarà aquesta mesura als butxacons dels valencians és "significatiu", ha destacat Merino. En concret, l'alleujament per a les famílies valencianes s'estima en 4 milions d'euros en total, que s'eleva a 4,7 milions si es té en compte també l'impacte de la reducció de les taxes universitàries.

"En temps de reptes, és el nostre deure respondre amb solucions i mesures concretes. A mesura que enfrontem junts les dificultats actuals, reafirmem el nostre compromís de vetlar pel benestar de tots els ciutadans. Junts, podem avançar cap a un futur més estable i pròsper", ha conclòs la responsable d'Hisenda.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter