Castelló Sud finalitza les activitats d'observació d'aus aquest diumenge després de fomentar el turisme ornitològic a la Plana Baixa amb una programació variada

Des d'abril, la marca turística que inclou deu municipis de la Plana Baixa ha organitzat esdeveniments per a tots els públics en els quals l'observació d'aus i la promoció de la conservació del medi natural han estat l'eix central

General 20 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
wdafw

L'àrea de Turisme del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa ha organitzat el proper diumenge 24 de setembre dues activitats gratuïtes a La Vilavella per a tancar el programa d'observació d'aus, amb l'objectiu de dinamitzar el turisme ornitològic als municipis consorciats i promoure el respecte pels espais naturals. Aquest projecte de birdwatching va començar a l'abril i ha tingut lloc a Alfondeguilla, Eslida, La Vilavella i Xilxes, aconseguint una alta participació de públic de totes les edats.

L'última activitat del programa de birding de Castelló Sud començarà a les 10:30 hores a la plaça del Mercat de La Vilavella amb un taller mediambiental en el qual els més joves podran aprendre sobre les aus del nostre territori. A continuació, a les 12:30 hores, s'ha programat un comptecontes amb aus com a protagonistes. L'acte està dirigit a nens i nenes de més de 6 anys i no cal inscriure's per participar-hi.

Dins de les estratègies turístiques del Pacte Territorial està l'activació del turisme ornitològic a la Plana Baixa, una missió que va començar amb la creació d'una xarxa territorial d'observació d'aus en els deu municipis mitjançant la construcció de plataformes d'observació d'aus, la instal·lació de panells interpretatius i el disseny de dos senders autoguiats per conèixer els diversos hàbitats i gaudir de la gran diversitat existent en el territori. Amb aquesta xarxa d'observació d'aus de Castelló Sud com a base i escenari (que es pot consultar a https://castellosud.es/birdwatching/), el Pacte ha programat un calendari d'activitats per aquest 2023 que finalitza aquest diumenge després de cinc mesos.

Birdwatching amb certificat de qualitat

Creaturisme, l'estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament i impulso de programes de producte turístic altament especialitzats i de base experiencial, ha atorgat aquest any a Castelló Sud el distintiu de qualitat en l'àrea de Mediterrani Natural-Rural, concretament en la línia de Turisme ornitològic, per la promoció i impulso dels espais i activitats vinculades amb l'observació d'aus en els seus municipis consorciats.

Te puede interesar
Lo más visto