Castelló lidera l'índex de transparència entre les autoritats portuàries, segons un estudi realitzat per la plataforma Dyntra

Aquest estudi va avaluar el nivell de transparència de les autoritats portuàries d'Espanya, utilitzant una sèrie d'indicadors i mètriques per mesurar el seu grau d'obertura i rendició de comptes

General 28 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
APC

Utilitza un conjunt d'indicadors i mètriques per qualificar el nivell d'obertura i rendició de comptes d'aquestes institucions. En el cas de les autoritats portuàries espanyoles, Dyntra ha proporcionat qualificacions que van des del 72%, sent la capçalera de la llista Castelló, fins al 17.6%. Aquestes xifres llancen llum sobre la diversitat de pràctiques de transparència en aquest sector.

L'estudi es basa en l'anàlisi de 125 indicadors basats en el marc legal i les bones pràctiques proposades per a la transparència en la gestió dels ports a nivell nacional i internacional. Els indicadors amb els quals s'han avaluat les 28 Autoritats Portuàries es distribueixen en 6 categories d'informació: institucional, comunicació, participació, econòmica, contractes, convenis i subvencions, i ordenació portuària.

Els resultats obtinguts de l'avaluació arrepleguen algunes conclusions interessants. En primer lloc, l'Autoritat Portuària de Castelló lidera la classificació amb un impressionant 72%, la qual cosa suggereix una alta obertura i rendició de comptes en la seua gestió. Li segueix de prop l'Autoritat Portuària de València amb un 70.4%, consolidant així la imatge de transparència a la Comunitat Valenciana. Després, en nivell de transparència, venen l'Autoritat Portuària de Balears i la de Gijón.

La distribució del compliment, segons les dades de l'anàlisi de l'estudi, ha estat molt desigual, tant entre les pròpies autoritats portuàries com entre les categories d'informació avaluades. El major dèficit es troba en la transparència econòmica, la participació i l'accés a la informació, i la transparència institucional i organitzativa.

Te puede interesar
Lo más visto