El PSPV de la Diputació de Castelló ha alçat la veu de denúncia davant la inacció de la presidenta Marta Barrachina en relació amb la creixent plaga de mosquits en les zones litorals

La diputada provincial Maria Jiménez ha reclamat que es destinen “tots els recursos disponibles” per a aplacar el pitjor episodi de mosquits de l'any

Política 30 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
Maria Jiménez

Jiménez no ha escatimat crítiques cap al Partit Popular, assenyalant que la seua “la nul·la capacitat per a prendre mesures efectives” està alçant una profunda preocupació entre els residents i afectant greument el turisme a la zona costanera”. La representant d’Orpesa afirma que “els turistes trien el nostre litoral per les seues platges i la seua bellesa natural i la presència massiva de mosquits acaba sent un incordi amb efectes negatius en les economies locals".

Maria Jiménez ha recordat a la presidenta que “la Diputació compta amb un pla provincial dotat de recursos per a actuar en casos com aquest” i que gràcies a la preocupació i obstinació de l’anterior govern de José Martí “ara poden recórrer a molts més treballs terrestres i aeris que en el contracte anterior, signat pel PP”. “És només voluntat política explotar-lo, però s’ha de fer sense més demora més perquè cal acotar ja la proliferació d’insectes a la província”.

La parlamentària socialista ha reprotxat als dirigents populars que, durant la legislatura passada, usaren la presència de mosquits com a eina política i que ara que estan al timó de l’administració miren de reüll al problema i reneguen de les promeses d’una major implicació en la lluita contra els dípters.

En vista d'aquesta greu situació, Maria Jiménez ha exigit a la presidenta Marta Barrachina que siga proactiva, que no fuja dels problemes com fa amb Marie Claire o la ceràmica, prenga mesures urgents per a abordar aquest problema de manera integral i que la salut i el turisme de la província “no siguen víctimes de la inacció política”. “La població de Castelló espera mesures concretes i solucions a curt termini i la Diputació ha d’actuar de manera immediata, responsable i efectiva” per a revertir unes situació que mina la qualitat de vida dels castellonencs i castellonenques.

Te puede interesar
Lo más visto