El PSPV de Castelló celebra el Dia de l'Octubre enarbolant la bandera de la unitat en la defensa del autogovern i la llengua "enfront dels constants embats de l'ultradreta"

El diputat Rafa Simó mostra la seua preocupació per la decisió del PP d'introduir, junt a Vox, la retòrica contra les autonomies i el valencià en la Generalitat i els ajuntaments

Política 09 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Rafa Simó (2)

El diputat socialista per Castelló a les Corts, Rafa Simó, coincidint amb la festivitat del Dia de l'Octubre, ha expressat la seua ferma defensa de l'autogovern "com una peça fonamental en el desenvolupament ple de la Comunitat Valenciana". Simó ha destacat la importància de "tenir el nostre propi poder de decisió" per a construir un estat de benestar sòlid i un marc d'estabilitat social, econòmica i política que, entre moltes altres coses, ens ha permés créixer en població i atraure inversions internacionals. "Hem forjat una Comunitat d'oportunitats i llibertats que ens ha posicionat en el mapa com una terra pròspera i acollidora", afirma el socialista.

No obstant això, el representant castellonenc adverteix que, per primera vegada en democràcia, ens trobem davant d'una cruïlla en la qual l'autogovern "està en joc" amb l'entrada en el govern de la Generalitat i els ajuntaments, amb el beneplàcit del PP, "d'aquells que aposten per trencar amb la Constitució i acabar amb l'Estat de les Autonomies". El diputat socialista alerta que "els vells fantasmes del passat", fent referència a Vox, "són reals i massacren la nostra societat amb missatges ultranacionalistes, xenòfobs i LGTBIfòbics que posen en perill els pilars de la democràcia".

Simó subratlla que "és fonamental mantindre l'estabilitat política i social, rebutjant qualsevol temptativa populista que amenace la cohesió i la diversitat de la societat valenciana". Per això aquest Dia de l'Octubre "eixim a defensar el que som, una terra mil·lenària amb la seua pròpia llengua i cultura, de la qual ens sentim profundament orgullosos i que és totalment compatible amb sentir-se espanyol".

Rafa Simó fa una crida a reforçar l'autogovern "sota l'empara d'una Espanya plural i descentralitzada que reconega la singularitat dels seus territoris". "Necessitem un model que ens permeta desplegar totes les nostres potencialitats i continuar construint un futur pròsper i només ho aconseguirem amb un autogovern reforçat". Per això ha reclamat la reforma del sistema de finançament autonòmic per a poder garantir un estat de benestar fort i uns serveis bàsics de qualitat, com l'educació i la sanitat.

Per la identitat i la llengua

Simó defensa "l'orgull" de comptar amb una llengua pròpia "que ha servit com a nexe d'unió" per a la ciutadania valenciana i demana que no siga instrumentalitzada políticament per a confrontar, com ve succeint des que el PP i Vox van assumir la Presidència de la Generalitat. "En aquest Dia de l'Octubre, dia en què celebrem la nostra identitat com a valencians i valencianes, és essencial recordar que la diversitat i la riquesa cultural i lingüística són part fonamental del nostre patrimoni". "La nostra llengua ha de ser un motiu d'orgull i no un camp de batalla polític" i recorda que, gràcies al PSOE, "hui és possible sentir el valencià al Congrés perquè creiem en un Estat que respecta les seues llengües".

Com a conclusió, el diputat socialista Rafa Simó fa una crida a la reflexió i a l'acció, insta la societat a protegir les conquestes obtingudes al llarg de dècades i a defensar l'autogovern "per a assegurar un futur de progrés, inclusió i diversitat a la Comunit

at Valenciana". "Desitge un feliç i reivindicatiu Dia de l'Octubre a tots els valencians i valencianes".

Te puede interesar
Lo más visto