Els Premis Literaris es preparen per a una setmana carregada de propostes culturals

La Setmana dels Premis començarà dilluns 16 d’octubre amb l’anunci dels guanyadors i finalitzarà dissabte 21 amb la gala de lliurament. També hi haurà poesia, presentacions de llibres i teatre

Cultura 11 de octubre de 2023 Redacció Redacció
rsgrd

Benicarló es prepara per a la recta final dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló amb una setmana carregada de propostes culturals que culminaran dissabte 21 amb la gala de lliurament al Magatzem de la Mar.

Com cada any, la Setmana dels Premis començarà amb l’anunci de les persones guanyadores d’aquesta edició, que tindrà lloc dilluns a la capella del Mucbe. Durant l’acte, es farà lectura de les actes dels jurats de les quatre categories i es donarà una pinzellada de cadascuna de les obres guanyadores.

Per a l’endemà, dimarts, s’ha previst una programació especial a Ràdio Benicarló amb entrevistes, reportatges i continguts relacionats amb els Premis Literaris.

Dimecres 18 d’octubre serà el torn de la joventut. L’alumnat de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat del Departament de Música de l’IES Ramón Cid oferirà un recital de música i poesia a partir d’obres de Vicent Andrés Estellés.

El dia 19, dijous, la literatura s’apropa al Mercat Central de Benicarló per a una de les iniciatives clàssiques dels guardons, Els Premis al Mercat, en la qual a partir de les 10 hores, la clientela que faça compres superiors a 10 € podrà escollir un dels llibres guanyadors de les edicions anteriors.

El mateix dia per la tarda, s’ha previst la presentació de dos llibres a la Biblioteca Manel Garcia Grau: ‘Les minves de gener’, de Josep Pitarch, i ‘Murs d’aigua’, de Marta Tena.

Divendres serà el torn del teatre. Després de ‘Set maneres de ser Hamlet’, que es va poder vore l’any passat en el marc també dels Premis Literaris, l’artista Josep Pere Peyró presenta ‘Perifèria Otel·lo’, on parlarà de la gelosia i de la capacitat de manipular que tenen els personatges. L’accés serà gratuït però cal recollir prèviament les entrades al Mucbe (a partir del 17 d’octubre), amb un màxim de quatre entrades per persona.

El colofó de la setmana serà la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, el dissabte 21 d’octubre a les 19 hores. La cita, que comptarà amb Ana Añó com a presentadora, mantindrà el format d’entrevista amb els guanyadors dels anys anteriors i comptarà amb l’actuació del grup de jazz Free Boleros.

Cal recordar que els Premis Literaris, que l’Ajuntament organitza conjuntament amb l’editorial Onada Edicions, són possibles gràcies a la col·laboració d’empreses i institucions com IFF, Ineos Composites, la Fundació Caixa Benicarló, la Diputació de Castelló, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o la Universitat Jaume I.

Te puede interesar
aefa

Escriu la teua carta als Reis Mags a Benicarló

Redacció
Cultura 04 de diciembre de 2023

Per a fer més fàcil que els xiquets i xiquetes de Benicarló escriguen les seues cartes als Reis Mags en valencià, la Agència de Promoció del Valencià Aviva Benicarló ha repartit cartes en els centres educatius

Lo más visto