La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha mantingut a Brussel·les una sèrie de reunions amb representants de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i la REPER

La finalitat és traslladar les necessitats de la Comunitat Valenciana en matèria d'infraestructures i transports

General 14 de octubre de 2023 Redacció Redacció
231013 Foto Pradas Bruselas 1

En aquestes reunions, la consellera va examinar la normativa europea vigent i en fase de desenvolupament en relació amb els transports i el medi ambient. També es va debatre sobre "possibles línies de finançament europeu per a dur a terme projectes d'infraestructures i protecció ambiental que siguen estratègics per al foment de l'ocupació i la competitivitat de la Comunitat, des de la perspectiva de la sostenibilitat".

Temes com les xarxes transeuropees de transport i les noves normatives mediambientals i d'infraestructures es van considerar claus pel desenvolupament econòmic i social actual i futur de la regió, segons Pradas.

Per això, la consellera va voler fer arribar als representants de la Unió Europea "la situació real de la Comunitat Valenciana i les seues necessitats, que encara són considerables en matèria d'infraestructures i transports".

Salomé Pradas va destacar la importància de continuar amb les obres del corredor mediterrani, impulsar el desenvolupament dels ports de la comunitat, millorar la connectivitat per carretera mitjançant la creació de punts de càrrega i àrees de descans per als conductors de vehicles pesants. També va fer èmfasi en la necessitat d'ampliar la xarxa de transport públic, com ara el sistema de tramvia (TRAM).

La consellera va subratllar que "les decisions preses a la Unió Europea tenen un impacte directe en el nostre territori, i és crucial que coneguen la nostra realitat perquè es prenguen les decisions que millor beneficien el nostre desenvolupament i competitivitat".

Finalment, Pradas va assegurar que pretén "estar àmpliament present a Europa perquè es tinga en compte la nostra pròpia idiosincràsia".

Te puede interesar
Lo más visto