Morella acull este cap de setmana la 14a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que organitzen l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Així, es donaran cita desenes d'estudiants provinents d'onze universitats de la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Balears i la Catalunya Nord, amb l'objectiu de formar-se com a futurs professors i professores, preparats per a l'exercici de la docència de la llengua en universitats de l'exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l'aula

Educació 21 de octubre de 2023 Redacció Redacció
2023-10-20 14 curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger Xarxa Vives d'Universitats

Actualment, 130 universitats d'Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de català/valencià, universitats que formen part de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior, Xarxa Llull. Per això, la trobada cerca potenciar la llengua pròpia en la docència com a llengua de futur i de projecció a Europa i el món.

En l'edició d'enguany, ha començat avui amb l’acte d’inauguració i s’allargarà fins diumenge 22 d'octubre, els participants rebran formació sobre l'elaboració i execució d'estratègies didàctiques per a la docència de català/valencià com a segona llengua. En esta han participat l'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, i el coordinador de programes de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer.

Posteriorment, tindrà lloc la ponència inaugural de Joan Borja, professor de la Universitat d'Alacant (UA), al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Montserrat Vilà i Marilisa Birello, impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

En la segona jornada, que tindrà lloc dissabte 21 d'octubre, el curs continuarà amb la taula d'experiències, on docents com Isabel Crespí (Universitat Queen Mary de Londres), Xavier Mas (Universitat de Bristol) i Úrsula Vacalebri (Universitat de Torí) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d'universitats de l'exterior. Finalment, a les 19:45 h, tindrà lloc l'acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de l'alcalde, Bernabé Sangüesa, la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, i el coordinador de programes de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer.

El diumenge 22 d'octubre la trobada clourà amb una visita guiada per la vila de Morella, on els assistents podran conèixer l'arquitectura, patrimoni i cultura locals.

Te puede interesar
Lo más visto