El PSPV Morella alerta que la proposta de taxa de l’Escola de Música suposa un augment de més del 40% per a moltes famílies

En el passat plenari, Independents per Morella, pretenia aprovar la nova taxa de l’Escola de Música que per a moltes famílies suposaria un augment de més del 40% de despesa, ja que per a molts alumnes que cursen 1 instrument passarien de pagar els 24,63€ actuals a tindre que pagar-ne 35€

Educació 23 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awds

Cal recordar que, en un servei tant important com l’escola de música, l’evolució dels preus de la taxa sempre ha sigut mínim i per baix de l’IPC. En 2019 era de 23€ mensuals, en 2022 de 24,63€ i a més durant la pandèmia, quan sols es podien fer classes online, es va rebaixar el 50%, assumint sempre l’Ajuntament al major part de la despesa. Tots estos preus van ser aprovats en el Patronat per unanimitat amb participació de representats de l’Associació Musical Mestre Candel i dels grups municipals de l’Ajuntament, en aquell moment, PSPV i PP. A més, informant sempre del preu abans de l’inici de curs a totes les famílies, qüestió que enguany no s’ha realitzat.

Sorpresivament hem conegut que el PP vol demanar una comissió d’investigació contra el PSPV Morella ‘’per cobraments indeguts’’. El portaveu socialista, Rhamsés Ripollés afirma que ‘’Des del PSPV Morella defenem l’honorabilitat i bona tasca de l’equip de govern en la passada legislatura. No tenim cap problema en traslladar-los tota la informació que necessiten. Pot ser el que vol el PP és enredar per tapar les propostes prou negatives del govern actual, degut a la seua col·laboració i enteniment, quan poden suposar un augment de despesa de més del 40% per a moltes famílies o que la banda no puga tindre autonomia en el seu espai en les instal·lacions de l’Escola’’.

Per altra banda, en estos moments, també s’està tramitant la renovació dels Estatuts del Patronat de l’Escola de Música. Sobre esta qüestió volem informar que el que pretenia l’equip de govern municipal, i va proposar en l’última reunió del Patronat, era traure de la Junta d’este organisme als representats de l’Associació Musical Mestre Candel i que, per tant, sols formaren part regidors i regidores. Gràcies al rebuig de la pròpia associació i del portaveu socialista, Rhamsés Ripollés,  esta proposta va quedar rebutjada i no es plantejarà així en els estatuts definitius però ‘’van quedar ben clares les intencions del govern de Morella volent deixar fora, incomprensiblement, a qui ha sigut part fonamental de la creació i evolució de l’Escola com és la Mestre Candel’’ .

A més a més, en este en este inici de curs també hem vist un canvi de relació i ús dels espais de l’escola de música amb les entitats musicals, especialment la banda i gaiteros, que no entenem ni compartim, més tenint en compte que l’escola compta amb noves instal·lacions i més aules que anteriorment. ‘’No entenem que una relació i treball que està funcionant bé, fins ara, es vulga desfer. Primer amb la proposta d’estatus y després també, com hem vist, en que en la pràctica les entitats musicals, especialment l’AMMC, no compte amb els seus espais propis i amb suficient autonomia com havia sigut sempre. Esperem que es rectifique ben prompte esta situació’’.

Cal recordar que l’escola municipal de música compta amb unes noves instal·lacions ubiades en l’edifici Colomer Zurita sent gràcies a la primera fase de les actuacions per a la seua rehabilitació.

Te puede interesar
Lo más visto