El PSPV de la Diputació de Castelló denuncia la decisió de Marta Barrachina de desmantellar l'àrea de Medi Natural i deixar els ajuntaments sense ajudes

La diputada Maria Jiménez lamenta que el PP haja radicalitzat la seua postura pels seus acords amb Vox i que deixe arraconada la protecció de la biodiversitat i la sostenibilitat

General 24 de octubre de 2023 Redacció Redacció
jhfj

La diputada del PSPV-PSOE a la Diputació de Castelló, Maria Jiménez, ha fet pública la seua preocupació davant la decisió de l'equip de govern del PP de desmantellar l'àrea de Medi Natural. Aquesta ordre suposa de la presidenta, Marta Barrachina, segons explica Jiménez, derogar les ajudes a entitats i ajuntaments per a la protecció i conservació de l'entorn natural i reduir la seua activitat a la “ja minvada” lluita contra els mosquits. Jiménez ha assenyalat que la biodiversitat i l'impacte del canvi climàtic semblen no ser prioritats per a l'actual executiu popular que, en opinió de la diputada, ha radicalitzat la seua postura ideològica des de la formació de coalicions amb partits com Vox.

Les línies de subvenció que no voran la llum van ser creades pel govern socialista de José Martí en 2020 i estaven destinades a la protecció i conservació d'arbres monumentals, la millora de paratges naturals municipals i l'adequació de senders homologats. Parlant en xifres, la tisorada pressupostària de Barrachina ascendeix a més de 250.000 euros.

La responsable de Medi Natural de 2019 a 2023 ha destacat que aquestes ajudes estaven preparades abans del traspàs de poders, però la decisió de la presidenta Barrachina de bloquejar-les les ha mantingut en l'abisme fins que s'ha confirmat la seua supressió sense cap justificació. "Realment és alarmant que en un moment en què la consciència ambiental ha de ser una prioritat, el govern del PP desmantelle allà on governa els departaments de sostenibilitat, medi ambient i lluita contra el canvi climàtic".

La diputada del PSPV-PSOE ha demanat a la presidenta Marta Barrachina que recupere les subvencions per a 2024 i que prioritze les polítiques mediambientals en l'agenda de la Diputació de Castelló. “Esperem que l’onada de retallades que ve no acabe baixant les persianes de cap servei públic de la institució”.

Te puede interesar
Lo más visto