Culla torna al segle XIII amb la recreació històrica 'Culla 1233'

Els dies 28 i 29 d'octubre, el municipi de Culla, a la comarca de l'Alt Maestrat, celebrarà la cinquena edició de la seva recreació històrica 'Culla 1233'

Cultura 25 de octubre de 2023 Redacció Redacció
sfaf

Aquest esdeveniment, organitzat per l'associació local 'Militia Christi del Maestrazgo', amb el patrocini de l'Ajuntament, reunirà més de 100 recreacionistes procedents de diferents punts de la geografia espanyola i França. Tots ells pernoctaran, des del divendres 27, en un campament militar situat a les runes de l'antic castell, que amb absolut rigor reproduirà com era la vida en un d'aquests emplaçaments. En aquest lloc, també es realitzaran visites guiades i diferents activitats.

Durant tot el cap de setmana, el casc antic de Culla, declarat Bé d'Interés Cultural el 2014 i considerat un dels millor conservats de l'arc mediterrani, tornarà al segle XIII per transportar al passat a veïns i visitants. A més, el programa de 'Culla 1233' tindrà com a base diverses escenificacions, com la batalla entre les tropes cristianes i la guarnició sarraïna, amb la distribució de territoris entre els nobles i les ordres militars, o l'acolliment d'un novici a la casa templera.

Tal com ha destacat la regidora de Cultura, Laura Moliner, "l'objectiu principal d'aquesta recreació històrica és preservar i difondre la cultura de Culla. A través d'aquesta experiència única, els assistents poden submergir-se en la vida quotidiana de l'època medieval i aprendre més sobre la història del nostre poble. D'altra banda, aquesta recreació, que ja s'ha convertit en tot un referent a nivell nacional, també té un impacte econòmic molt positiu, ja que reforça la nostra proposta turística i promou el comerç local".

Un dels aspectes més destacats de la recreació 'Culla 1233' és la fidelitat amb què es tracta d'evocar la indumentària, cultura, materials, personatges i esdeveniments de l'època. Aquest fet, juntament amb els carrers empedrats i monuments del conjunt històric de Culla, genera la perfecta experiència immersiva amb la qual gaudir de la visita, a la qual s'afegeix l'excel·lent oferta gastronòmica dels restaurants locals i la resta de recursos naturals i turístics amb què compta el municipi.

Te puede interesar
Lo más visto