La nova era de la clemenules "nuleta" en la campanya citrícola

Un pas històric per a la marca de qualitat de la Clemenules a la comarca de la Plana

General 21 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
20231120_163009

L'Associació per a la Posada en Valor de la Clemenules de la comarca de la Plana ha fet un pas transcendental en la campanya citrícola en realitzar la primera cort de la Clemenules sota la nova denominació "Nuleta - La reina de la Plana". Esta fita marca la inclusió per primera vegada de la marca geogràfica de qualitat "Nuleta" en la temporada citrícola, sent un esdeveniment secundat per representants del sector agrari i diverses institucions públiques.

L'acte, celebrat en un hort de clemenules a la Vall d'Uixó, la zona on maduren més primerenc, té com a objectiu principal garantir un preu just per als productors locals de clemenules de la comarca de la Plana. Esta iniciativa compta amb el suport de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians, oferint així un doble segell de garantia i qualitat.

La presència d'importants representants de les 29 entitats i institucions que formen l'Associació, així com del Secretari Autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé, i el President de la IGP Cítrics Valencians, José Barres, demostra el suport a esta nova etapa de la Clemenules.

Este esdeveniment no sols va marcar l'inici de la temporada de la Nuleta, sinó que també va servir com a plataforma per a discutir la situació actual del sector agrari i la rellevància d'esta nova marca per al futur de la citricultura a la comarca de la Plana.

Cal destacar que l'Associació per a la Posada en Valor de la Clemenules es va formar en 2021 i està composta per ajuntaments, entitats agràries, cooperatives i comerços citrícoles de la província de Castelló. Este esforç conjunt té com a objectiu consolidar la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana.

Te puede interesar
Lo más visto