Preparatius per a la celebració de la xx fira de la tòfona negra en el toro

El Toro es troba en els preparatius finals per dur a terme la vintena edició de la seua Fira de la Tòfona Negra, un esdeveniment dedicat a ressaltar l'excel·lència d'aquest valuós fong a l'Alt Palància

General 22 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
20231120_163009

El Toro, 21 de novembre de 2023

 L'esdeveniment està programat per realitzar-se del 23 al 26 de novembre.

Tot i ser una localitat amb una població modesta, amb voltant de 230 habitants, El Toro destaca per la fecunditat de les seues terres, ideal per al cultiu de la tòfona. La fira, més enllà de promoure aquest producte a nivell global, també reflecteix els esforços de la comunitat per contrarestar la despoblació.

La celebració convida participants de totes les edats, oferint xarrades i conferències a càrrec d'experts locals i forans, degustacions de tòfona, un mercat per adquirir aquest codiciat fong conegut com l'or negre regional, i demostracions per a l'entreteniment de tots els públics. L'alcalde del municipi, Jose Arenes, subratlla que "el propòsit és donar a conèixer la localitat i la nostra principal font econòmica, que és la tòfona negra. A més, la gent quedarà sorpresa per allò que El Toro representa i contemplarà el nostre castell".

El divendres 24, al Saló de Plens, es realitzaran conferències sobre truficultura, explorant temes com la influència climàtica en la producció tofonera i les necessitats alimentàries en el cultiu de la tòfona.

El dissabte 25 serà el dia central, amb la recepció d'autoritats i la inauguració al recinte firal Pavelló Multiusos. Durant aquest dia, es duran a terme degustacions de plats trufats, exhibicions de cacera de tòfona amb senglar i demostracions de maquinària utilitzada en el cultiu de tòfona.

El diumenge 26, al Saló de Plens, s'oferiran més conferències sobre truficultura i es brindarà l'oportunitat d'adquirir tòfona fresca. L'alcalde destaca que "aquestes jornades educatives, acompanyades d'una excel·lent oferta gastronòmica, garanteixen que els visitants vulguen tornar una i altra vegada".

Al llarg del cap de setmana, els establiments locals, com ara restaurants i bars, presentaran menús trufats. Amb l'objectiu de facilitar la mobilitat, l'Ajuntament ha implementat un servei de taxi gratuït des de Sogorb, disponible els dies dissabte i diumenge.

La XX Fira de la Tòfona Negra a El Toro no només es destaca per la promoció de la qualitat d'aquest apreciat fong, sinó també per ser un exemple de com una comunitat pot unir-se per fer front als reptes de la despoblació. L'esdeveniment ofereix una experiència completa, des de xarrades educatives fins a degustacions i exhibicions, tot en el marc d'un poble que busca ressaltar la seua riquesa gastronòmica i cultural. La iniciativa de l'Ajuntament de facilitar l'accés amb un servei de taxi gratuït demostra el compromís d'El Toro a fer que aquest esdeveniment siga accessible i memorable per a tots els visitants.

Te puede interesar
Lo más visto