Onda i la Diputació, Aliança per la Restauració del Retaule del Santíssim Salvador

En una col·laboració destinada a preservar el valuós patrimoni cultural d'Onda, el diputat provincial de Cultura, ha inspeccionat el ermitorio del Santíssim Salvador d'Onda al costat d'experts tècnics restauradors

Cultura 23 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3373

El focus de la visita va ser avaluar directament l'estat del retaule de l'altar, una obra que ha patit deterioracions notables amb el temps.

Durant la inspecció, Raigada va destacar "la urgència d'intervindre per a frenar l'avanç de la deterioració", assenyalant clivelles considerables i la pèrdua de preparació daurada a causa de la humitat absorbida per la fusta. Raigada va afirmar que la restauració no sols conservarà el material, sinó que també enfortirà la vitalitat i la identitat d'Onda.

Alejandro Clausell, diputat responsable de l'àrea, va assegurar que la Diputació Provincial ha posat a disposició el departament tècnic de Restauració. Va anunciar la pròxima arribada de tècnics per a realitzar un diagnòstic definitiu i preparar un projecte d'intervenció. Clausell va subratllar la importància del ermitorio del Salvador i el seu retaule per a la població d'Onda.

Els tècnics restauradors de la Diputació de Castelló, presents en la visita, van confirmar un agreujament en la situació del retaule des de la seua última avaluació. Davant la complexitat dels danys, es realitzarà un estudi exhaustiu amb endoscòpia per a analitzar el retaule des de la part posterior, considerant possibles problemes com a tèrmits, humitat o moviments estructurals.

En els pròxims dies, es durà a terme un estudi detallat per a determinar la fase en la qual es troba el retaule. Amb els resultats en mà, es valorarà la intervenció necessària per a la seua restauració, assegurant així la preservació a llarg termini d'esta peça fonamental del patrimoni cultural d'Onda.

Te puede interesar
Lo más visto