Descobrint la Bellesa d'Alt Palància a Castelló

L'Alt Palància ostenta una ubicació privilegiada, beneficiant-se dels espectaculars parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d'Espadà, així com de la presència del riu Palància

General 16 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
Salto_La_Novia_en_Navajas_El_Alto_Palancia

A l'interior de la província de Castelló, entre dues impressionants serres, es troba la comarca de l'Alt Palància. Amb una llista de municipis encantadors, com Almedíjar, Algimia de Almonacid, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, el Toro, Fuente la Reina, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Sacañet, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver i Viver, la regió es presenta com una destinació idíl·lica per als amants del turisme rural i els entusiastes de la naturalesa.

Entre els llocs imperdibles de la regió, destaquen el Santuari de La nostra Senyora la Verge de la Cova Santa i la Cartoixa de la Vall de Christ a Altura. Jérica atrau amb el seu campanar d'estil mudèjar, juntament amb les seues nombroses fonts, safaretjos tradicionals i pintoresques carrers.

La comarca és un paradís per als amants del senderisme i el ciclisme, amb rutes que van des de trams familiars fins a llargs recorreguts. Pots explorar la Via Verda d'Ulls Negres, capturar una foto en el Salt de la Núvia de Navajas o gaudir de les impressionants vistes des de la Volta de la Falç a Jérica. Azuébar ofereix una ruta més extensa que porta al castell, la Penya Foradada i els Cinglos de Rincón, una formació rocosa que serveix com a mirador natural.

Després d'explorar carrers, monuments i rutes naturals, la regió convida a gaudir de la seua deliciosa gastronomia. Des de l'oli d'oliva de Viver fins als premiats formatges d'Almedíjar, passant per les cireres de Caudiel i el tradicional pastís jericano, la cuina d'Alt Palància ofereix una experiència culinària única.

Te puede interesar
Lo más visto