Allotjaments no Autoritzats, un desafiament per al turisme

La campanya pretén crear consciència en l'arrendador, per triar un habitatge turístic degudament inscrit en el registre de la Generalitat

General 30 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
foto charla cdt
Luis Martí, Vicepresident de ASHOTUR al costat de Marina Montañés, Cap del Servei Territorial de Turisme i la tècnic Sonia Miralles, durant la xarrada al CDT

El CDT Castelló ha acollit la presentació de la campanya ‘Tanca la porta a l'intrusisme’ que està duent a terme l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló, ASHOTUR, amb l'objectiu de conscienciar sobre el lloguer d'apartaments turístics il·legals i erradicar esta pràctica, que és un dels majors focus d'economia submergida en la Comunitat, que pot ocasionar múltiples problemes a arrendadors i veïns.


D'una banda s'ha presentat la nova campanya en mitjans de comunicació, incidint en la marca i logotip dels apartaments turístics legals.

Es vol conscienciar al propietari, de forma totalment didàctica, de la importància d'inscriure degudament el seu apartament turístic en el registre d'habitatges de la Generalitat Valenciana, amb la finalitat d'aflorar els apartaments i habitatges il·legals a la província.


 La campanya també pretén crear consciència en l'arrendador, perquè en el moment de llogar un habitatge turístic i allotjar-se en ella, opte per una opció segura i legalitzada, degudament inscrita en el registre de la Generalitat.


Durant l'esdeveniment s'ha dut a terme una xarrada informativa a càrrec de  Marina Montañés, Cap del Servei Territorial de Turisme Castelló, i la tècnic Sonia Miralles, les quals han destacat les 1.370 noves inscripcions en 2023 a la província de Castelló, en la seua majoria dedicades al turisme rural. D'entre les plataformes de serveis hotelers i d'arrendament han assenyalat la bona predisposició Booking, a l'hora d'eliminar anuncis que no compten amb el distintiu de qualitat.

Te puede interesar
Lo más visto