Qualicer presenta la 18ª edició amb més de 50 ponències i el punt de mira en la innovació i ‘resilencia’ del sector

Una nova edició amb mirada positiva sobre el futur del sector ceràmic espanyol

08 de febrero de 2024 Redacció Redacció

El sector tauleller espanyol està en una profunda crisi des de fa aproximadament tres anys. La província de Castelló és la principal productora d'este material i per això, la més afectada. Malgrat això, la 18ª edició del congrés Qualicer ve plena de positivisme, resiliència i innovació.

La presentació ha tingut lloc un any més en la Cambra de Comerç de Castelló, lloc en el qual es desenvoluparan estes jornades el pròxim 5 i 6 de març, coincidint amb les festes fundacionals de la ciutat de Castelló.

Estes jornades estaran compostes per 54 ponències, 9 sessions destacades, 7 taules de debat i 2 conferències magistrals.

La presentació ha sigut presidida per Lola Guillamón, presidenta de la Cambra de Comerç, qui ha destacat la importància d'estes jornades per a la província de Castelló. També ha participat en la mateixa Juan Vicente Bono, president del Col·legi d'Enginyers Industrials de Castelló i Copresident de Qualicer, qui ha subratllat la importància de la innovació, la tecnologia i la intel·ligència artificial, temes que estaran sobre la taula durant les jornades.

Vicente Pallarés, diputat de Promoció Ceràmica, ha subratllat durant la presentació “el gran valor afegit de “Tile of  Spain” que és el mateix que dir “Made in Castelló”. Afig que el sector tauleller de la província pot “guanyar la batalla comercial a partir de valor afegit, qualitat i innovació”.

D'altra banda, durant la presentació, el director d'indústria Manuel Rozalén, ha posat diverses dades sobre la taula com la caiguda del 20% de la producció i afirma que és el moment de “decidir cap a on anem” i entén que és un sector que necessita “ajuda urgent”. Subratlla la necessitat del suport tant de la Generalitat com del Govern central, als qui demana que “revaloren una nova línia d'ajudes”.

Finalment ha sigut Begoña Carrasco, alcaldessa de la ciutat de Castelló, la que ha intervingut en la presentació afegint que Qualicer “és sinònim de qualitat i innovació en ceràmica”. A més, diu ser conscient del gran problema del sector i subratlla la importància que les institucions estiguen al costat. Carrasco també ha volgut fer al·lusió a la coincidència de les dates amb les de les festes de la Magdalena convidant als assistents al congrés a gaudir de la ciutat i les seues festes fundacionals.

Lo más visto