Arantxa Miralles ha participat a Faenza, Itàlia, en la primera reunió per integrar Castelló a la Ruta Europea de la Ceràmica

Això ha tingut lloc a través del projecte Med-Routes

Política 11 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4678

Aquesta iniciativa, en col·laboració amb la Unió Europea, busca promoure el turisme cultural mitjançant itineraris ecològics en les rutes culturals europees. El finançament rebut pel Patronat de Turisme, 111.400 euros, permetrà integrar la Ruta de la Ceràmica de Castelló en l'itinerari europeu i fer-la sostenible i accessible.

El projecte implica la col·laboració de 8 ciutats europees durant 22 mesos per desenvolupar un turisme cultural de qualitat. Castelló serà amfitriona del tercer encontre del projecte al juny de 2025. Les altres ciutats participants són Faenza (Itàlia), Varna (Bulgària), Vila Franca de Xira (Portugal), Pafos (Xipre), Chios (Grècia) i Duvrokniv (Croàcia), treballant en les Rutes Europees de la Ceràmica, de l'Olivar, dels Fenicis i Destinació Napoleó.

Miralles destaca la importància de la confiança internacional en la promoció del turisme de qualitat a Castelló. Considera el projecte una oportunitat per donar a conèixer la ciutat a nivell mundial i per impulsar el sector ceràmic local. Davant de la falta de suport del govern espanyol al sector ceràmic, Miralles veu en aquesta iniciativa una oportunitat per visibilitzar la ceràmica a nivell internacional i donar suport als treballadors locals.

Te puede interesar
Lo más visto