El Ajuntament de Peníscola avança en les tasques habituals de desbrossament dels marjals i la zona del Ullal

Això s'ha dut a terme seguint el calendari establert per la normativa autonòmica en matèria mediambiental

General 13 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4706

Durant el mes de febrer, s'estan realitzant tasques de poda de canyes i desbrossament en el sistema de reg i el Ullal de l'Estany. Aquestes tasques són fonamentals per mantenir l'equilibri de la flora en aquest entorn natural. El regidor de Medi Ambient, Miguel Castell, va explicar que aquestes tasques es duen a terme durant els mesos permesos per la llei, ja que entre març i juliol hi ha restriccions a causa de la proliferació de nius d'aus.

El consistori inverteix recursos significatius per dur a terme aquestes tasques de neteja i desbrossament de forma semestral, evitant així el creixement descontrolat de les canyes i l'acumulació d'algues. Durant els mesos d'estiu, s'intensifiquen les tasques de neteja a causa de l'augment de la temperatura de l'aigua, que afavoreix la proliferació d'algues. A més, es realitza la retirada manual de brossa a la zona del Ullal de l'Estany i el marjal, com a part de les accions per preservar aquest important ecosistema local.

L'Ajuntament de Peñíscola està compromès amb la preservació i el cuidat del medi ambient, duent a terme tasques regulars de desbrossament i neteja en el marjal i el Ullal de l'Estany. Aquestes accions són fonamentals per mantenir l'equilibri ecològic d'aquests espais naturals i garantir-ne la conservació a llarg termini. El treball realitzat per la regidoria de Serveis reflecteix el compromís de l'administració local amb la protecció de la biodiversitat i l'entorn natural de la zona.

Te puede interesar
Lo más visto