El dispositiu de control de la velocitat per als patinets elèctrics arriba a Castelló

L'ajuntament de Castelló adquireix un nou dispositiu per sancionar aquells vehicles de mobilitat personal que superen els 25 km/h

General 16 de febrero de 2024 Ernesto Biremberg Ernesto Biremberg

L'ajuntament de Castelló ha implementat un dispositiu de control destinat a regular la velocitat dels vehicles de mobilitat personal. De fet, segons l'alcaldessa, Begoña Carrasco, "som pioners, la primera ciutat a implementar-ho". Entre aquests vehicles destaquen els patinets elèctrics, en les vies urbanes. Aquest dispositiu, que opera de manera similar a una Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), permet mesurar la velocitat dels patinets elèctrics per garantir el compliment de les normatives de trànsit i seguretat viària. El regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, assegura que en els últims quatre mesos de controls a estos vehicles, s'han sancionat 260.

D'acord amb aquestes regulacions, si un patinet elèctric supera els 25 km/h, límit establert per la normativa local, el conductor serà objecte de sancions corresponents. Aquestes sancions poden variar en gravetat i quantitat depenent de diversos factors, com la velocitat excedida i les circumstàncies específiques de la infracció.

És important destacar que, en el cas que un vehicle de mobilitat personal excedeixi els 25 km/h, es considerarà un ciclomotor segons la legislació vigent. Per tant, segons el Comisari de Plicia Local de Castelló, el conductor haurà de comptar amb un carnet de conduir corresponent, així com matricular i assegurar el vehicle, tal com s'exigeix per a altres tipus de vehicles de motor.

L'objectiu principal d'aquesta mesura és promoure la seguretat viària i protegir els usuaris de vehicles de mobilitat personal, així com els vianants i conductors d'altres vehicles en les vies urbanes. A més, busca fomentar l'ús responsable i segur dels patinets elèctrics com una forma de transport alternativa i sostenible a la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto