Es celebren les "Jornades de Plats de Cullera" organitzades per ASHOTUR

Aquestes tenen lloc en col·laboració amb la Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i Turisme Comunitat Valenciana - L’Exquisit Mediterrani

Gastronomía 20 de febrero de 2024 Redacció Redacció
5a166d4e-6131-4475-9523-c05737dcd16b

En aquestes jornades es destaca la rica tradició gastronòmica valenciana. Aquest esdeveniment, que se celebra del 14 de febrer al 3 de març de 2024, reuneix 60 establiments de València, Alacant i Castelló, que ofereixen menús protagonitzats per plats de cullera, per un preu a partir de 20 euros.

La presentació d'aquestes jornades va tenir lloc al restaurant l’Aplec a Onil (Alacant), amb la presència d'autoritats locals i representants del sector turístic i gastronòmic. L'objectiu principal d'aquestes jornades és promoure la gastronomia local com un element distintiu de la Comunitat Valenciana, ressaltant la qualitat de l'oferta gastronòmica i la tradició culinària de la regió.

Cada establiment participant ha creat un menú exclusiu per a l'esdeveniment, que inclou plats tradicionals com el "Potatge de cigrons, polp i gambó de Kabanyal" a València, l'"Olleta de Sant Mateu" a Castelló o l'"Olleta Alcoiana" a Alacant. Aquestes propostes gastronòmiques ofereixen una oportunitat única per a gaudir de l'autèntica cuina valenciana.

Maria del Mar Valera, presidenta d'APEHA, va ressaltar la importància de promoure els restaurants i productes locals, mentre que Cristina Moreno, secretària autonòmica de Turisme, va destacar el paper del turisme gastronòmic en la dinamització econòmica dels municipis. Aquestes jornades formen part de les iniciatives de promoció gastronòmica impulsades per CONHOSTUR i Turisme Comunitat Valenciana per a l'any 2024, amb l'objectiu de continuar posicionant la gastronomia com un atractiu turístic de la regió.

Te puede interesar
Lo más visto