El XLV Congrés de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries ha reunit més de 250 especialistes en Medicina

Això ha tingut lloc a la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I a Castelló

Sanitat 21 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5287

Organitzat per les UCI dels hospitals de l'ASI de Castelló (General, Provincial, la Plana i Vinaròs), l'esdeveniment aborda diversos temes clínics relacionats amb el paper assistencial de les UCI, tant en el present com en el futur, així com la seua importància geogràfica en la Comunitat Valenciana.

Un dels aspectes destacats és la medicina personalitzada en el tractament de la sèpsia, que permet combatre la resistència als antibiòtics i millorar la supervivència dels pacients. El cap de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General de Castelló, Roberto Reig, va explicar la recerca de tecnologia per millorar el tractament antimicrobià i reduir la taxa de multi-resistències als antibiòtics.

El congrés també destaca la tasca d'infermeria en la implementació dels programes ZERO del Ministeri de Sanitat, dirigits a garantir la màxima seguretat del pacient crític en la prevenció d'infeccions i resistència antibiòtica.

En la jornada inaugural, van intervenir autoritats com el secretari autonòmic de Sanitat, el vicerector d'Investigació de la UJI, el gerent de l'Agrupació Sanitària Interdepartamental de Castelló, així com representants provincials i municipals. L'esdeveniment es desenvolupa a la Facultat de Ciències de la Salut de la UJI a causa del vincle acadèmic entre aquesta institució i els hospitals de la província de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto