7 plans per a fer aquest estiu a Castelló

Amb amics, amb xiquets, en parella, a l'aire lliure, a casa... Viu un estiu alternatiu amb idees alternatives

General 03 de julio de 2020 María Sáez
yoga-playa-pinar

Ens espera un estiu com menys, diferent. I és que, la nova normalitat ha posat potes enlaire tots els plans que teníem pensat fer durant aquests dos mesos tan calorosos. Però això no implica que amb la nova normalitat no sorgisquen nous plans d'oci alternatius i dins de la nostra província que ens permeten gaudir de l'estiu alhora que ens protegim del coronavirus. Hi ha idees de tota mena! Tant si vols quedar-te a casa com si t'abelleix fer-te un volt o fer una escapadeta (sempre amb les mesures de seguretat pertinents). Ací et deixem alguns plans…


1. Exposició d'art rupestre de l'arc mediterrani

Aventurers i aventureres, aquest és el vostre pla. El Planetari de Castelló ofereix una oportunitat «única a tot el món» per a conéixer l'art rupestre mediterrani. Del dia 2 de juliol al 31 d'octubre, aquest espai acollirà una exposició, cedida pel Consell Superior d'Investigacions Científiques, en la qual es recullen calcs de les pintures oposades en coves com El Civil i Cavalls, de la Valltorta, Morella de la Vella o la cova de les Aranyes a Bicorp (València).

El treball que es mostra és el desenvolupat per la Comissió d'Investigacions Paleontològiques i Prehistòriques (CIPP) entre 1912 i 1936. La col·lecció original consta de milers d'exemplars, alguns dels quals es mostren per primera vegada al públic en aquesta exposició. A més, algunes de les pintures han desaparegut, fet pel qual els calcs són l'única resta observable d'aquelles creacions.
Mostra-art-rupestre-planetario-castello


2. Accés obert als videojocs Planeta Debug contra el canvi climàtic

Per a aquells amants de la tecnologia, La Universitat Jaume I (UJI) ha posat en accés obert els primers videojocs contra el canvi climàtic dissenyats en el Living Lab Planeta Debug. Aquesta iniciativa ha sigut cofinançada per la Fundació Daniel i Nina Carasso en la seua convocatòria d'Art Ciutadà.

Aquests videojocs, centrats en la lluita contra la contaminació o la millora de la salut i l'eficiència energètica, han sigut creats per estudiants de tercer curs del Grau de Disseny i Videojocs de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ETSCE), amb la col·laboració de grups d'investigació de l'entitat acadèmica, i també el suport del Vicerectorat d'Investigació i Transferència. Aquests són d'accés gratuït i es troben en la web Paneta Debug, lloc on es desenvoluparà fins a la tardor de 2021.
Videojocs_planetadebug-uji


3. Exposició '+Il·luminades. Il·lustrant la història del feminisme'

Si el que realment t'abelleix és conéixer a algunes de les dones que han marcat un abans i un després en matèria d'igualtat, ací tens el teu pla. Aquesta exposició, elaborada per l'Associació Adona’t, està disponible en el Museu de Belles arts de Castelló i el seu horari és de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, amb un aforament màxim de 30 persones.

En ella, es poden observar frases breus de dones conegudes per les seues accions en favor de la igualtat, i també dotze il·lustradores de les comarques de Castelló, com són Laura Pérez, Sofía Pérez Palmieri, Silvia Rojas, Irene Pérez, Vane Julian, Rocío Álvarez, Joana Bruna, etc.
iluminades-exposicion

4. Ruta teatralitzada de juliol pel Barranc dels Horts d'Ares del Maestrat

Si eres dels quals els agrada gaudir de la naturalesa amb amics o família, el 5 de juliol tens una cita en el Barranc dels Horts. La Fundació Caixa Castelló i Castelló en ruta han organitzat una ruta teatralitzada aquest diumenge de 9:00h a 13:30h. Una molt bona idea per a fer aquest cap de setmana amb els xiquets, els qui, a més, si són menors de 5 anys, entren gratis!

Per als adults, el preu és de 10 euros, i per als menors de 10 anys, de 5 euros. A més, la ruta inclou l'entrada al Barranc dels Horts.

El punt de trobada serà en la caseta del vigilant en l'entrada al Barranc dels Horts des de la CV-15, i per a inscriure't, has de fer-ho a través del correu [email protected] o al telèfon 964 23 25 51.
barranc-dels-horts-06


5. Festival de música Medieval i Renaixentista a Morella

Ens anem al nord de la província per a gaudir d'una mica de música del 17 al 23 de juliol! La IX Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista desenvoluparà aquest projecte artístic, pedagògic i social a Morella, amb la intenció de promoure l'accés a una formació d'excel·lència. Per a això, s'oferiran diversos concerts, conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries.

Aquesta novena edició té el títol Europa com a paisatge sonor del vell continent, per a així aprofundir en la música de grans autors del Renaixement, això sí, adaptant-se a la situació generada per la COVID-19 i oferint les mesures de seguretat pertinents.

Per a matricular-se en aquesta experiència, s'ha d'accedir a la pàgina web https://www.culturalcomes.net/es/morella, on a més, també es detalla la programació que se seguirà, així com allotjaments en el cas que siga necessari i altra informació.
EMMorella-archivo


6. Festival de Ioga a les Platges de Castelló

Si el que t'abelleix és connectar amb el teu jo interior i descansar una mica de la volta a la 'nova normalitat', El ioga és la solució!

Des del 22 de juny fins a setembre podràs gaudir d'aquesta experiència a la Platja del Pinar. Els dilluns, dimecres i divendres, es realitzarà a les 7.30 hores i els dimarts i dijous es realitzarà a les 21 hores. A més, del 10 al 12 de juliol, a la platja del Pinar i en el Planetari també es realitzarà un festival de ioga. Per a aquest últim, és necessari reservar plaça en el correu [email protected], al telèfon 964 35 86 88 o en les pròpies oficines de Turisme de Castelló de manera presencial.
yoga-playa-pinar

7. Menú gastronòmic de la mà de Fernando Molina i Miguel Barrera

Que bo està el producte de la 'terreta'! I més de la mà d'aquests dos xefs, que cuinaran el rebost de Castelló el pròxim 10 de juliol. La seua intenció és reivindicar el valor del producte local i també retre homenatge als productors de la província, que durant aquests últims mesos han continuat treballant malgrat les dificultats.
Aquest menú inèdit podrà gaudir-se en el restaurant La Cuina de Fernando, al carrer Joaquín Costa, 63, de Castelló, tant a l'hora del menjar com del sopar.

El menú consta de 6 snacks, 2 entrants, 2 plats principals i 2 postres, cadascun d'ells amb la signatura d'un xef. En tots ells, la base de les elaboracions seran productes de la província, des dels peixos de la llotja als formatges del Maestrat, les verdures de l'horta o la fruita seca de Vall d'Alba, Albocàsser o Benassal.

El preu del menú és de 80 euros per comensal, incloent el celler, i es pot reservar a través dels telèfons 964 23 31 35 i 629 07 11 87.
menu-2-cuines_lg

I és que, Castelló està replet de coses que fer, fins i tot en la nova normalitat! Gaudeix d'un estiu diferent amb plans increïbles... i amb les mesures de seguretat pertinents, doncs, recordem, el virus segueix ací.
Te puede interesar
Lo más visto