La ciutat de Castelló ha viscut una jornada històrica amb la celebració del Centenari de la Coronació Canònica de la seua Patrona, la Mare de Déu del Lledó

Els actes van començar amb el 'Vol de l'Alba' i diferents tocs de campanes de la torre de El Fadrí

Cultura 04 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5990

L'alcaldessa, en el seu paper de clavariesa, va rebre diverses autoritats, incloent al president de la Generalitat, Carlos Mazón, i al president de Les Corts, Llanos Massó.

La Missa Estacional a la Concatedral de Santa Maria, presidida pel nunci apostòlic a Espanya, Bernardito Auza, amb música interpretada per l'orquestra i cor del Sant Àngel de la Vall d'Uixó, va marcar l'inici dels actes religiosos. Posteriorment, la processó de la imatge de la Verge des de la Concatedral fins a la plaça de la Independència va comptar amb una àmplia participació de castellonencs i visitants.

La comitiva processional va incloure representants de diverses entitats i autoritats, i va recórrer carrers decorades per a l'ocasió. A la plaça de la Independència, es van celebrar diferents actes commemoratius, incloent discursos de l'alcaldessa i altres autoritats, així com actuacions musicals i llançament de salves commemoratives.

El retorn de la imatge de la Verge a la Concatedral va marcar el final d'aquesta jornada festiva, que va destacar per la seua emotivitat i participació ciutadana en la celebració del Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu del Lledó.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers