La Generalitat estableix màxima seguretat sanitària per a la PAU

S'ha preparat un subministrament de 33.545 màscares i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic, que es repartiran entre l'alumnat, participants i personal col·laborador

Educació 06 de julio de 2020 REDACCIÓ
selectividad

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha posat en marxa un protocol de seguretat per a la realització de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en col·laboració amb les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, a causa de la situació generada per la COVID-19 i que ha suposat l'adopció de mesures extraordinàries amb l'objectiu de protegir la salut i seguretat de l'alumnat que es presenta als exàmens.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que la Generalitat ha posat en marxa un dispositiu sense precedents perquè l'alumnat puga acudir amb confiança i seguretat a realitzar les proves. També ha agraït a tots els efectius que participen en el procés: membres dels tribunals i dels centres, professorat voluntari, efectius de Protecció Civil i Policia Local la seua implicació personal perquè les PAU es desenvolupen de forma adequada.

Les proves ordinàries es realitzaran els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, en 470 centres de Batxillerat que ja estan preparats per a acollir als quasi 24.000 alumnes i alumnes que acudiran a examinar-se. 

Perquè les PAU puguen realitzar-se amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d'Innovació ha preparat un subministrament de 33.545 màscares que es repartiran entre l'alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic.

Així mateix, està previst que prop de 2.500 professors i professores voluntaris, participen en el desenvolupament de les proves, a més dels efectius de Protecció Civil i Policia Local. També hi haurà més de 2.000 vigilants i al voltant de 1.800 persones que formen part del personal assignat encarregat del procés.

Tots ells es distribuiran entre les 2.173 aules de tota la Comunitat Valenciana (788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València), en les quals el grup de coordinació de les proves ha treballat prèviament per a tenir previstes totes les mesures necessàries ateses les especificitats de cada centre.

Punxant en l'enllaç que es pot observar a continuació es pot veure el vídeo explicatiu de com es desenvoluparan aquestes proves --> Vídeo explicatiu

Augment significatiu de matrícules

Cal destacar que aquest curs s'ha produït un augment significatiu respecte al curs anterior del alumnat matriculat a les PAU. Al voltant de 3.700 estudiants més s'examinaran en les proves del mes juliol, la qual cosa representa un 18,4 per cent més que en 2019 i eleva la xifra de presentats en 2020 a 23.979.

 

 

 

 

 

Te puede interesar
Lo más visto