La Diputació de Castelló ha donat un pas important en la digitalització del cicle urbà de l'aigua

Això ha passat en iniciar el procés de licitació per a l'assistència tècnica en la redacció i direcció d'obres del PERTE

General 13 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6116

Aquest projecte, recolzat per la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es centra en millorar la gestió de l'aigua en els municipis de la província amb menys de 20.000 habitants, beneficiant a prop de 190.000 persones.

Les accions previstes en el projecte abasten tant l'abastiment d'aigua potable com el sistema de sanejament i depuració, el que representa un avanç significatiu en la modernització i eficiència de les infraestructures hídriques locals. La implementació de tecnologies digitals permetrà una gestió més precisa i transparent dels recursos hídrics, contribuint així a assolir els objectius ambientals establerts en la planificació hidrològica.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha destacat la importància estratègica d'aquestes ajudes del PERTE per a la província de Castelló. A més de millorar la gestió de l'aigua, s'espera que aquest projecte generi ocupació d'alta qualificació tècnica i cree oportunitats de negoci en el sector de l'aigua.

El contracte d'assistència tècnica es divideix en tres lots, cadascun destinat a diferents aspectes del projecte: la redacció de projectes i direcció d'obres per a l'abastiment d'aigua potable a la zona nord i sud, i per al sanejament i depuració en tota la província. El pressupost base de licitació per a aquests lots ascendeix a 361.683,56 euros.

Es espera que les obres estiguen completades en un termini de vint-i-un mesos, amb els primers quatre mesos dedicats a la redacció de la documentació necessària per a la licitació de les obres. La licitació ja està disponible per a consulta a la Plataforma de Contractació de l'Estat, el que representa un pas endavant en l'impuls de la digitalització i la millora de la gestió de l'aigua a la província de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto