La ciutat de Castelló es prepara per a la recreació històrica del 9 de març de 1810

L'acte commemorarà la defunció de 2.000 veïns de Castelló, Almassora i Vila-real que van participar en la batalla napoleònica del 'Pont de Millars'

Cultura 21 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6250

La regidora de turisme, Arantxa Miralles ha acudit este matí a la presentació de la recreació històrica de ‘Castelló i els herois del 9 de març’ que tindrà lloc el pròxim 25 de maig a la ciutat de Castelló. Arantxa Miralles ha afirmat que l'objectiu principal que es vol aconseguir amb esta iniciativa és rescatar i celebrar la història dels castellonencs i de la ciutat. Aquesta és la primera vegada que el Patronat de Turisme difondrà aquests actes, organitzats en col·laboració amb la Colla Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

Este homenatge comptarà amb la participació de recreadors de totes les ciutats d'Espanya. De tots els representants, 43 portaran armes de foc, 35 armes d'attrezzo i es preveu la utilització de 7 o 8 quilograms de pólvora. L'historiador Antonio Águila va comparar l'esdeveniment amb el '2 de maig castellonenc', destacant la importància de la batalla que va enfrontar els veïns de Castelló, Almassora i Vila-real contra les tropes del general Suchet fa 214 anys.

Esta interpretació històrica donarà inici a les 11.15 amb la desfilada dels participants en la Plaça de la Independència. Seguit d'una desfilada de tret de salves a les 11.30. A les 12.45 tindrà lloc la recreació històrica ‘Pont del milers 1808’ en la Plaça Guitarrista Manuel Babiloni. A continuació, a les 13.45 es realitzarà un acte homenatge a les persones que van perdre la vida en la resistència del ‘Pont del Miler’. L'acte finalitzarà a les 14.00 amb una sessió de fotos amb els recreadors de l'obra.

Actes del cap de setmana:

- Divendres 24 de maig: Conferència de l'historiador Antonio Águila al saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló a les 19:00 hores sobre la batalla i les seues repercussions.

- Dissabte 25 de maig: La recreació històrica de la batalla començarà a les 11:15 hores amb una desfilada des de la plaça de la Independència fins al carrer Pintor Barbó. A les 11:30 hores, hi haurà un salut d'armes a la plaça Huerto Sogueros. La representació històrica comptarà amb la participació de diverses associacions recreacionistes. Hi haurà un homenatge als caiguts i una exposició de rèpliques d'armes, uniformes i indumentària de l'època.

- Diumenge 26 de maig: Visita guiada a la zona de la batalla, començant a les 10:00 hores des de l'antiga estació de ferrocarrils.

Te puede interesar
Lo más visto