La Biblioteca Municipal de Castelló es prepara per a la seua reforma integral

La Biblioteca Municipal del carrer Major tancarà el seu servei de préstec de llibres a partir del 27 de maig, en preparació per a una reforma integral

General 25 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6332

La devolució de llibres continuarà en la mateixa ubicació fins a finals de juny, quan començarà el trasllat dels 48.358 exemplars a l'arxiu administratiu de la Ronda Mijares.

Les obres, finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb fons europeus "Next Generation", tenen un pressupost de 3.624.299,88 euros i s’espera que comencen al setembre, amb un termini màxim de 18 mesos per a la seua execució. L’empresa Abala Infraestructuras ha sigut adjudicada per a la redacció del projecte i l'execució de les obres.

Durant el període d'obres, el servei de consulta de premsa i emissió de carnets es traslladarà a l'Arxiu Històric Municipal del carrer Gaibiel a partir de l'1 de setembre. Els serveis de préstec i devolució de llibres es reubicaran en altres espais de lectura de la ciutat.

La rehabilitació inclourà la modernització de la biblioteca, posant èmfasi en l'accessibilitat, sostenibilitat i la implementació de tecnologia smart building. La planta baixa es transformarà en un espai flexible per a la ciutadania, mentre que les plantes superiors es dissenyaran per a promoure privacitat i silenci. A més, s'optimitzaran les superfícies acristallades i s'introduiran equips de climatització d'alt rendiment, assegurant la sostenibilitat de l'edifici amb estratègies bioclimàtiques i la reutilització de l'aigua.

Te puede interesar
Lo más visto