Educació i sindicats signen l'acord de reducció d'hores lectives del professorat en el curs 2021-2022

Els mestres tindràn 23 hores lectives i el professorat dels instituts, 18 hores lectives

Educació 06 de julio de 2020 REDACCIÓ
1547653922_157075_1547656121_noticia_normal

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, han assistit a la signatura de l'acord amb les organitzacions sindicals STEPV-IV, FE-CCOO-PV, CSI-F i FeSP-UGT per a l'organització i el desenvolupament del curs 2020-2021 i per a la reducció de la part lectiva de la jornada setmanal del professorat en el curs 2021-2022.

Tant el conseller com el secretari autonòmic han volgut reiterar «la importància i la transcendència d'aquest acord, que mostra la unitat de la comunitat educativa valenciana per a fer front al pròxim curs i alhora el compromís de millora de les condicions laborals del professorat valencià de manera programada en un calendari».

El primer punt de l'acord se centra a agrair públicament a tots els sectors de la comunitat educativa l'esforç ingent que han fet per a poder mantindre l'atenció educativa més adequada en una situació tan complexa com la que ha provocat la pandèmia de la COVID-19.

Totes les parts signants han acordat «mantindre aquest compromís i dedicació en l'organització i el desenvolupament del curs 2020-2021, raó per la qual ens comprometem a continuar treballant units i posant en primer pla, com ha fet el professorat valencià des de l'inici de la pandèmia, les necessitats educatives i formatives de l'alumnat en un context de centres segurs i saludables per a tots els sectors de la comunitat educativa».

Pel que fa a la reducció d'hores lectives, s'ha acordat la reducció d'una hora lectiva setmanal en el curs 2020-2021 al professorat que impartisca docència per àmbits en el primer curs d'Educació Secundària Obligatòria perquè puga dedicar-la a les tasques de coordinació amb els departaments didàctics de l'àmbit corresponent.

Així mateix, s'ha acordat per al curs 2021-2022 la reducció a 23 hores lectives setmanals del personal docent d'Educació Infantil, Primària i Educació Especial i de 18 hores en la resta d'ensenyaments.

Te puede interesar
Lo más visto