RocartCultura es consolida com un referent cultural a Peníscola

La cinquena edició del Festival d'Art RocartCultura, celebrat aquest cap de setmana a Peníscola, ha reafirmat la seva posició com un destacat esdeveniment cultural de primavera

Cultura 30 de mayo de 2024RedaccióRedacció
IMG_6372

La directora de l'esdeveniment, Piluka Diago, ha destacat la varietat i qualitat dels talents artístics presents, que han consolidat la reputació del festival a la regió.

Diversitat artística i participació

El festival ha exhibit obres de més de 50 artistes, abastant des de pintures i escultures fins a art tèxtil i digital. Entre les peces més destacades es troben les obres d'IA d'Ulalalau i una instal·lació-performance d'Anne Barton i Piluka Diago. A més, l'esdeveniment ha inclòs representacions de dones del projecte Dones Artistes Rurals dels Ports i Maestrat.

Activitats i tallers

RocartCultura ha ofert tallers i seminaris que han brindat oportunitats d'aprenentatge per a artistes i entusiastes, amb una gran assistència i elogis per la seva qualitat informativa. La participació de comunitats locals i l'exposició dels alumnes de pintura de la Universitat Popular de Peníscola també han estat aspectes destacats.

Escenari i logística

El festival s'ha desenvolupat en diversos llocs patrimonials de Peníscola, com la Casa de l'Aigua i el Cos de Guàrdia del Portal Fosc, i en galeries i hostals locals. Els assistents han pogut recórrer les diferents exposicions mitjançant recorreguts guiats i mapes específics.

Impacte i futur

El canvi de data del festival de setembre a maig ha estat ben rebut, marcant l'inici de la temporada cultural i contribuint a xifres rècord d'assistència. L'ús eficaç de xarxes socials i màrqueting tradicional ha assegurat una alta visibilitat de l'esdeveniment. La direcció del festival confia que, amb el suport d'entitats públiques i privades, RocartCultura continuarà creixent i augmentant el seu impacte positiu en la comunitat artística i el públic en general.

Te puede interesar
Lo más visto