Nules celebra la tradicional Festa de Les Barraquetes

Aquesta festivitat, des de 2021, ostenta el títol de Festa d’Interés Turístic Provincial

Festes 07 de junio de 2024 Redacció Redacció

Aquesta celebració, profundament arrelada en la comunitat, compta amb el suport entusiasta de l’Ajuntament, que reconeix la seua importància històrica i cultural.

Ramón Martínez, regidor de Tradicions, va expressar l’orgull del municipi per mantenir viva aquesta tradició única a la Comunitat Valenciana i en la resta d’Espanya. “És una festa que ens enorgulleix perquè és un esdeveniment amb molta tradició i història per als nostres veïns”, va afirmar Martínez.

IMG_6508

La Festa de Les Barraquetes té les seues arrels en un fet històric singular. El seu origen es remunta a la mobilització de les tropes de l’Exèrcit Reial cap a la Serra d’Espadà, coincidint amb el vuitè dia després del Corpus Christi. Durant aquest període, les tropes sol·licitaven ser beneïdes pel Santíssim. Des de llavors, el dijous posterior a la festivitat del Corpus Christi se celebra aquesta festa, que destaca per la participació activa dels xiquets del municipi.

La jornada de hui ha vist Nules transformar-se en un epicentre de celebració, amb activitats que reflecteixen la rica herència cultural del municipi. La Festa de Les Barraquetes no només preserva una tradició històrica, sinó que també enforteix el sentit de comunitat i pertinença entre els habitants de Nules.

Te puede interesar
Lo más visto